MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Lakossági tájékoztató a téli hó- és síkosságmentesítésről

A téli időszak teendőire vonatkozó tájékoztatást olvashatják az alábbiakban.

Szeretnénk felhívni a város polgárainak, magán-ingatlantulajdonosainak figyelmét arra, hogy a téli csapadék megjelenésével nemcsak a település önkormányzatára, hanem egyúttal a magáningatlanok tulajdonosaira, kezelőire és használóira is újabb teendő hárul.

A település közterületeinek és útjainak síkosságmentesítése a helyi önkormányzat feladata, a magáningatlanok esetében azonban mindezen teendő a tulajdonosokra, kezelőkre, illetve használókra hárul, akiknek gondoskodniuk kell az ingatlan előtti járdaszakasz tisztán tartásáról, hó eltakarításáról és síkosságmentesítéséről.

Segítő együttmûködésükkel szeretnék elérni, hogy városunk a téli hónapokban is biztonságos környezetet nyújtson valamennyiünk számára.

Ezért kérjük, hogy a síkosságmentesítő szer beszerzésénél körültekintően szíveskedjenek eljárni, lehetőség szerint környezetbarát síkosságmentesítő anyagot választani, különös tekintettel arra, hogy a Széchenyi utcai járdafelültetek jégmentesítésre kizárólag a „klalcium-klorid” tartalmú anyag használható.

Az érintett terület az ingatlan előtti járda mellett a járda és a kocsiút közötti szakaszt is magában foglalja, a síkosságmentesítést pedig szükség esetén naponta akár többször is el kell végezni.

                                                         

Hévíz Polgármesteri Hivatal