MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Sharm el-Sheik számít a hévízi szaktudásra

Együttmûködési megállapodást kötött szombaton a fürdőváros egyiptomi testvértelepülésével, Sharm el-Sheikkel.

A turistaparadicsom a gyógy- és egészségturizmus területén egy nagyszabású projekt elindításában számít a hévízi szaktudásra.

Magasrangú egyiptomi delegáció érkezett hét végén Hévízre. Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester Khaled Fouda tábornokot, Dél-Sína kormányzóját, Sharm el-Sheikh polgármesterét fogadta a városházán. A küldöttség tagja volt Mahmoud Elmaghraby, Egyiptom magyarországi nagykövete, továbbá Sharm el-Sheik jogtanácsosa, dr. Waleed El-Sebaie és Ashraf Ahmed, az Egyiptomi Magyar Nagykövetség másodtitkára, valamint két, a szálloda- és építőiparban tevékenykedő egyiptomi üzletember.
A két település négyéves múltra visszatekintő, folyamatosan fejlődő, gazdasági és turisztikai együttmûködésen alapuló kapcsolata a mostani megállapodással új fejezethez érkezett, mondta Papp Gábor a szombati sajtótájékoztatón. Sharm el-Sheik a magyar, ezen belül a hévízi egészség- és gyógyturisztikai tudásra támaszkodva kívánja megalapozni az idegenforgalom ezen szegmensét a térségben. Májusban Hévíz vezetésével ezért egy szakemberekből álló delegáció felméri a dél-sínai tartományban rejlő lehetőségeket, különös tekintettel a Sharm el-Sheiktől pár kilométerre lévő gyógyvizû Mózes-forrásra. A találkozó keretében magyar napokat is tartanak, bemutatva gasztronómiánkat, folklórunkat. 
Khaled Fouda tábornok kiemelte: Hévízen keresztül szakmai együttmûködésre kéri és arra ösztönzi a magyar szakembereket: foglalkozzanak az egyiptomi gyógyturizmusban rejlő lehetőségekkel. Hozzátette: a májusi találkozó részeként megbeszélést tartanak majd Kairóban a fejlesztési és az egészségügyi minisztériumban.

Dr. Waleed El-Sebaie leszögezte: a két ország szoros gazdasági kapcsolatot ápol egymással, amit Hévíz és Sharm el-Sheik együttmûködése tovább erősít.