MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A dobogós kéziseket ünnepelték

Akárcsak egy évvel ezelőtt, a hévízi Polgármesteri Hivatal dísztermében rendezték az NB II-es női kézilabda bajnokságban dobogós hévízi lányok részére az érmek és a díjak átadását, amelyet polgármesteri fogadás követett.

Az ünnepségen részt vett Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyûlés elnöke, Papp Gábor, Hévíz polgármestere és dr. Varga Andrea, a térség Járási Hivatalának vezetője.

 

Papp Gábor adta át a támogatóknak és a bajnokságban szerepelt 17 játékosnak  a  bronzérmeket, míg Manninger Jenő országgyûlési képviselő a csapat vezetőit, edzőit , orvosait köszöntötte.

 

Pécsi Zsolt edző, aki 15 esztendeje irányítja az együttest elmondta, hogy pályafutása legszorosabb bajnokságát élte át, amikor egyetlen gólon múlott, hogy nem a Hévíz lett a bajnok.

 

- Végtelenül büszke vagyok az együttesre, amelyik az utolsó percig harcban tudott lenni a bajnoki aranyért, holott sérülések miatt 2 kezdőembert nélkülöztünk hónapokon át. A pécsiekkel szemben három, a tolnaiakkal szemben 4 pontot szereztünk magas színvonalú, sportszerû találkozókon. Mindkét együttesnek gratulálunk, a somogyiaknak pedig köszönjük a bajnokság megszervezését! A másfél évtized alatt 6. alkalommal végeztünk a dobogón! Mindenkinek köszönöm aki a munkánkban segített!

 

 

 

Császár József a ZMKSZ képviseletében jutalmazta az NB II akció gólkirálynőjét, Tóth Máriát, aki ezzel az előző évi címét megismételte. Az egykori válogatott játékost választották a bajnoki év legjobbjának is.

Majd Holczbauer Zsófiának adott át serleget, aki  /201 gól/ sporttörténelmet írt azzal, hogy sorozatban negyedszer /!/ lett az NB II. junior gólkirálya.

 

A legtöbb pályán eltöltött játék időért a jobbszélső Czigány Nóra kapott jutalmat, míg magas színvonalú teljesítményéért Lancz Katalin csapatkapitány kapott külön díjat. A csapattól Czigány Sándor Hévíz női kézilabda sportjáért elismerésben részesült.

 

Papp Gábor polgármester külön méltatta az együttest támogató szponzorokat, szurkolókat és dr. Dudás Margit, dr. Edvi Illés Csaba és dr. György Endre orvosok, valamint a gyógytornászok tevékenységét.

 

Bencsik Péter sportköri elnök megajándékozta a játékosokat, majd bejelentette: 2014. nyarán nemzetközi mérkőzésen Hévízen vendégszerepel a világ legjobb  női kézilabda csapata, a Győri Audi ETO KC egy szintén BL győztes együttessel, majd a győriek másnap a hévízi NB II-es csapattal közös edzést rendeznek. Ezen a találkozón lépnek pályára először a most Győrbe igazolt játékosok, akik öten öt országból szerződtek a magyar bajnokhoz.

 

Hévízen ezen ünnepi alkalommal kívánják elbúcsúztatni azokat a hévízi sportolónőket, akik a legtöbbet tették az elmúlt 328 Nemzeti Bajnoki mérkőzésen Hévíz női kézilabda sportjáért.

Az évadzáró eseményen bemutatásra került a szakosztály gólkirálynőiről és legeredményesebb játékosairól szóló összeállítás.

 

 

Iglódi Endre

Cimkék

kézilabda