MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.
Festetics György Művelődési Központ

8380 Hévíz, Deák tér 1.
Mb. igazgató:Herman Katalin
Tel./fax.: 83/341-545, 540-196
e-mail: office kukac hevizgaleria pont hu
honlap: www.hevizgaleria.hu

A Művelődési Központhoz tartozó létesítmények

Hévíz Galéria - Közművelődési Iroda
Hévíz, Deák tér 1.
Tel.: (83) 341-545
e-mail: office kukac hevizgaleria pont hu
web: http://www.hevizgaleria.hu

A Hévíz Galéria és a Közművelődési Iroda a Tófürdő és a buszpályaudvar közvetlen közelében, a városi könyvtárral egy épületben működik.
A közművelődési iroda dolgozói a Hévíz Város Képviselő-testületének megbízásából szervezik és bonyolítják a város kulturális és közéleti rendezvényeit.
A programok májustól októberig a Deák térre nyíló Hévíz Galériában zajlanak. A félig nyitott, félig zárt, fedett, 500 fős befogadóképességű csarnok tavasztól őszig kiváló lehetőséget kínál a nagy érdeklődésre számot tartó kulturális események, több napos fesztiválok, koncertek, előadói estek, játszóházak, táncestek, bálok, stb. megrendezésére.

Ősztől tavaszig a Hévíz Galéria emeleti kiállítóterme, valamint a Városháza Díszterme ad otthont a rendezvényeknek, közösségi programoknak. Az Egységes Művelődési Intézmény az elmúlt évtizedben kialakította az egyes évfordulókhoz, jeles napokhoz kötődő helyi hagyományokra épülő programokat is.
Az intézmény által szervezett, havonként változó időszaki kiállítások az Aquamarin Szálloda Galériájában kapnak helyet. A táratok sorában a helyi és környékbeli képzőművészek mellett hazai és határainkon túli festő- és szobrászművészek, valamint esetenként fotóművészek, népművészek, kézművesek mutatkoznak be.

Az intézményen belül Évszázadok Öröksége címmel álladó kiállítás várja a látogatókat. Az emeleti előtérben az 1968-ban alakult hévízi Díszítőművészeti Szakkör munkáiból rendezett - hazánk egyes tájegységeinek népművészetét bemutató - kiállítás látható, az emeleti kiállítóteremben pedig Balázs Antal képzőművész-restaurátor, gyűjtő elmúlt századokból megmentett használati és dísztárgyai, valamint játékmackói tekinthetők meg.
Mindkét kiállítás hétfőtől csütörtökig 8-16 óráig, pénteken 8-13.30-ig díjmentesen látogatható.