MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A forradalom egységére ma is szükség lenne

Március 15. estéjén együtt ünnepelt városunk.

Zenés mûsorral, a Hévízi Új Színpad előadásával, fáklyás felvonulással ünnepelte városunk március idusának estéjén az 1848-as forradalom eseményének évfordulóját.

Az ünneplő sokaság fáklyái látványos tûzkígyóként kanyarogtak, amikor a hévízi múzeum elől a Városháza térhez vonultak fel a megemlékezők.

  • Nálunk a forradalom vér nélkül győzött, mégpedig azért, mert a nemzet minden tagja egyként érdekelt volt a feudalizmus idejétmúlt államrendjének eltakarításában. Olyan egységes volt az ország, mint talán azóta sem, soha. Annak ellenére, hogy több nemzetiség mondta hazájának Magyarországot, a cél, hogy egységesen vonuljunk fel a szabadságunkért, vállalható volt mindenki számára. Vajon 2017-ben létezhet-e olyan nemzetérdek, amely képes egységbe kovácsolni a magyarokat? - tette fel a kérdést Papp Gábor, Hévíz polgármestere a városháza előtti megemlékezésén.

Mint mondta: szomorúan tapasztalhattuk, még határaink védelme, a keresztény európai kultúra megmaradásának ügye sem teremtette meg ezt az egységet. Elbukott az olimpiai kezdeményezés is, egy pusztán irigységtől, tájékozatlanságból és rosszindulattól vezérelt civil akció miatt – mutatott rá beszédében.

  • Merítsünk erőt nemzetünk nagyjaiból, történelmünk dicső eseményeiből! Ápoljuk, gondozzuk a hősök emlékét, adjuk át gyermekeinknek is. Tanítsuk meg nekik azt, hogy bátraké a világ és hogy egységben az erő. Nem közhelyek ezek, hanem örökérvényû igazságok, amelyeket évszázados visszatekintéssel igazol Magyarország történelme.

Az ünnep a ’48-as emlékmû előtti főhajtással és koszorúzással zárult, s a résztvevő hévíziek is elhelyezték zászlóikat a szobor talapzatánál.