MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Az elhurcolt zsidók emlékére

A Holokauszt hévízi áldozatainak emléke előtt tisztelgett városunk.

A keszthelyi, hévízi és környékbeli zsidó polgárok keszthelyi gettóból történt elhurcolásának emléke előtt tisztelgett az Immánuel Magyar-Izraeli Baráti Társaság a Mártírok Napján, július 2-án.

A társaság ebből az alkalomból koszorút helyezett el a hévízi Holokauszt Emlékmûnél, s ugyancsak koszorúval fejezte ki tiszteletét az önkormányzat nevében Papp Gábor polgármester és Fisli István képviselő.

Beszédében a polgármester köszönetet mondott az Immánuel Magyar-Izraeli Baráti Társaság tagjainak, hogy életben tartják az emlékeket, segítenek abban, hogy a most felnövő generáció is megértése és emlékezetében tartsa azt, hogy az emberi élet, az emberi méltóság tisztelete és védelme mindennél fontosabb. - Európában csak akkor tudunk jövőt építeni, és jövőt adni gyermekeink számára, ha megőrizzük történelmi emlékeinket, kulturális hagyományainkat, azt, ami európaivá tesz bennünket - hangsúlyozta. Hozzátette ugyanakkor: szerencsére ma már új alapokon nyugvó, nyugodtabb és gyümölcsöző kapcsolatok épülhetnek, melyre példa Hévíz és Izrael Állam kapcsolata is.

Jelezte: az év elején Kepli József János alpolgármesterrel tett izraeli látogatás után több alkalommal fogadott Hévíz izraeli delegációkat, utazás szervezőket, légitársaság képviselőit, és nem titok az a szándék sem, hogy elősegítsék a Hévíz-Balaton Airport és Tel Aviv közötti repülőjárat indítását. A polgármester a közelmúltban fogadhatta Yossi Amrani nagykövet urat, aki első hivatalos látogatását tette Hévízen.

  • Első találkozásunk után mindketten úgy álltunk fel a tárgyalóasztaltól, hogy megállapodtunk abban, hogy együttmûködésünket a két ország közötti gazdasági- és kulturális kapcsolatok élénkülésére fogjuk használni.

A megemlékezésen felelevenítették a Holokauszt helyi eseményeit, körülményeit is, s a megemlékezők a hagyományoknak megfelelően köveket helyeztek el a hévízi emlékmûnél.