MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A jó borok és a jó zene ünnepe

Borrendek felvonulásával, koncertekkel, a helyi és környékbeli termelők gazdag (és mindenekelőtt finom, zamatos) bor- és ételkínálatával, kézmûves vásárral, s főként hatalmas érdeklődéssel indult az immár 17. alkalommal megrendezett Hévízi Borfesztivál tegnap.

Az ötnapos eseménysort a Sétáló utcai, hagyományos felvonulás nyitotta. A közönséget a felvonulást követően Kielmayer Kristian nemzetközi borakadémikus köszöntötte, aki átadta a Fesztivál Bora kitüntető címet a szakmai zsûri által legjobbnak ítélt bornak. A szakmai trófea ezúttal a Badacsonyi  Borbély Családi Pincészet 2008-as évjáratú kései olaszrizling borát illette.

A főszerep továbbiakban is maradt a boroké – a Deák téri borházaknál mindenki talált kedvének, ízlésének, ha úgy tetszik: hangulatának megfelelő bort, számos gasztronómiai és kézmûves különlegességet. A jó bor és a jó ételek mellé jó zene is járt: hatalmas sikert aratott a helyzethez méltó bordalaival a Vivat Bacchus együttes, fiatalok és idősebbek egyaránt fújták Máté Péter halhatatlan nótáit, melyeket a Máté Péter Emlékzenekar tolmácsolt.

A fesztivált a Napoleon Boulevard együttes koncertje előtt hivatalosan is megnyitotta Papp Gábor polgármester, hangsúlyozva: bízik benne, hogy az öt nap során kivétel nélkül minden korosztály talál érdeklődésének megfelelő programot.

Vincze Lilláék fellépésére már zsúfolásig megtelt a Deák tér, s főként a színpad környéke. Igaz, a mûvészek várattak magukra (hiába, a technika még a legfelkészültebbeket is meg tudja időnként tréfálni), de a már-már türelmetlen tömeg hamar megengesztelődött a jól ismert dalok felcsendülése után, a „boulevard-os” refrének énekléséhez mind többen csatlakoztak, az elmaradhatatlan Júlia-számot, vagy a Legyetek jók, ha tudtok címût már az egész tér fújta; s ahogy a koncert haladt előre, úgy csökkent az ülők, és nőtt a színpad előtt tapsolók és táncolók száma.

A jó zenék és jó borok ünnepe még négy napig tart. Ma Tóth Gabi és Ganxta Zoliee „támad”, holnap jön Balázs Klári és Korda György, Kovács Kati, Dévényi Tibi bácsi.

S hogy mi lesz még?

Kattintson a részletes programokért a www.heviz.hu programajánlójára, vagy a www.hevizgaleria.hu oldalra!

Nézze meg galériánkat!

 

Cimkék

bor fesztivál sztárvendég