MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A kerékpározást népszerűsítik

Hévíz kiemelt figyelmet fordít a kerékpározás mint sport és környezettudatos közlekedési forma népszerûsítésére. Ezt a célt szolgálja a polgármesteri hivatal épületében kialakított öltöző és zuhanyozó, az önkormányzat által beszerzett kerékpárok és a hivatal épülete mellett kialakított kerékpár tároló is, melyeket vasárnap adtak át.

A beruházásra KEOP pályázaton több mint 10 millió forintot nyert el a város, az összeget 533 ezer forint önerővel egészítették ki.

A fejlesztéssel lehetővé válik, hogy azokat a kollégákat, akik a kerékpáros közlekedést választják munkahelyre jutásukhoz, a lehető legjobb feltételekkel tudják fogadni.

 

 

- A jelenlegi városvezetés ezek érdekében több komoly beruházást is végrehajtott: átadtuk a Hévízt Alsópáhokkal összekötő kerékpárutat, rendeztük annak környezetét, kerékpáros beállókat építettünk, a Tourinform-iroda mellett kerékpár kölcsönzőt nyitottunk. A közelmúltban adhattuk át egy horvát-magyar projekt keretében a közösségi kerékpárrendszerünket, a HeBit, mely országosan is egyedülálló rendszer, lehetőséget ad arra, hogy a helyben lakók és vendégeink a létrehozott kerékpáros dokkolóknál a szintén a projekt keretében beszerzett biciklikre ülve járják be a várost, intézzék ügyeiket. Az óvodások számára a helyes közlekedés szabályainak elsajátítását segítendő, mini KRESZ-parkot alakítottunk ki.

Fontos számunkra, hogy intézményeink dolgozói is éljenek a kerékpáros közlekedés lehetőségével, ezért a Városházánál öltözőt, zuhanyozót alakítottunk a bringával érkezők számára, és tíz kerékpárt is tudunk dolgozóink rendelkezésére bocsátani, ha ezt a közlekedési eszközt választják munkába jutásukhoz.

Rengeteg kerékpáros rendezvénynek adunk otthont, ügyességi versenyek, bemutatók, túrák színesítik a sportkínálatunkat. A június keözepén rendezendő Dráva Tour versenyben célállomásként és kerékpáros körverseny helyszíneként szerepel Hévíz - foglalta össze Papp Gábor polgármester.

 

 

Az avatás mellett rengeteg kerékpárhoz kapcsolódó programnak is helyet adott vasárnap Hévíz. A városházán előadások zajlottak, a hivatal előtti téren pedig ügyességi versenyekre és kerékpár túrára várták a közönséget.

Cimkék

kerékpár