MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A magyar dalt dicsérték

Dacára a kiszámíthatatlan időjárásnak, nagy sikerrel és érdeklődés mellett zajlott a Magyar Dal Napja rendezvénysorozata városunkban, mely idén a Magyar Dal Fővárosa büszke címet is viselhette.

A rendezvények már pénteken koncertekkel kezdődtek. Hangszerkiállítás, illetve az éppen erre az időszakra eső, a Vasfüggöny lebontásának 25. évfordulója kapcsán rendezett szabadtéri tárlat megnyitása is a programok része volt.

Kétségtelenül azonban a legegyedibb eseménye volt a rendezvényeknek szeptember 14-én, a Magyar Dal Napján, hogy mintegy 1500 ember (helybéliek, intézmények, egyesületek képviselői, a polgármesteri hivatal munkatársai és Hévízen tartózkodó vendégek igen szép számmal) "ölelte át" a világon egyedülálló Hévízi-tavat és énekelte el együtt, a Hévízi Dalfesztivál győzteseinek felvezetésével a Csillagok, csillagok címû zalai népdalt. Szállt a magyar dal a tavon át, és szálltak a Magyar Dal Fővárosának színes léggömbjei a levegőben, dicsérve és hirdetve a magyar dal szépségét, a magyar zene különleges értékeit. Hévíz vendége volt Presser Gábor, a rendezvény szülőatyja is, akivel együtt ennek a különleges eseménynek tanúi lehettünk, s akinek zongora- és dalkíséretével együtt énekelhetett a közönség.

A látványos eseményt a Hévízi Dalfesztivál versengése követte, a színvonalas produkciók közül a zsûri (Náray Erika, Somló Tamás, Karácsony János, Poór Péter) Koczpek Enikő produkcióját ítélte legjobbnak, második helyezett Magyar Viktória lett, míg a harmadik hellyel a hévízi Farkas Szabina büszkélkedhet.

A színvonalas fellépések, koncertek, illetve mindazok a programok, amelyeket az elmúlt négy év során Hévíz szervezett és megvalósított, a Hévízen nagy számban tartózkodó külföldi vendégeknek is megmutatták: a magyar dalok érdemesek arra, hogy bárhol, bármilyenkultúrából érkezőnek bemutassuk őket, s ezzel a hét éve újtára indított rendezvény betöltse kulturális küldetését.

Nézze meg galériánkat!