Hírek, Aktualitások

« vissza a rovat híreihez

A Pócza-villa energetikai korszerűsítésére dolgoznak ki terveket

2018. május 31.

A hévízi, jelenleg orvosi rendelőként működő Pócza-villa energiatakarékos felújítására kidolgozott terveit mutatta be városunk a horvátországi Kapronca település turisztikai szakembereinek, tervezőinek egy határon átnyúló együttműködés keretében.

 „A kulturális örökség körébe tartozó épületek energia-hatékony felújítása”címet viselő pályázatban dolgozik együtt Hévíz és Kapronca, a projekt célja a határokon átnyúló kulturális örökség körébe tartozó épületek energiahatékonyságának növelése, ezen túlmenően a határokon átnyúló terület turisztikai és kulturális együttműködésének erősítése, a kulturális örökség megőrzése.

Az együttműködő önkormányzatok szakemberek részvételével a magyar-horvát határon átnyúló térségben található, a kulturális örökség részét képező épületek számára energiatakarékos építési, gépészeti és villamossági rekonstrukciós módszerek felkutatását, összegyűjtését és bemutatását tűzték ki célul. Konkrétan a kaproncai Városi Múzeum és a hévízi Pócza-villa energia-hatékony felújítására dolgoznak ki terveket ajánlott módszerek alapján. kidolgozott tervdokumentáció az ajánlott módszerek alapján Mindezek mellettA határokon átnyúló térségben a kulturális örökségvédelemben jártas, a kultúra, az idegenforgalom területén dolgozók és energetikai szakemberek bevonása, képzése is célja és feladata a projektnek, illetve a felújított épületek idegenforgalomba való bevonását is vizsgálják. 

A horvátok látogatásuk során megtekintették a Pócza-villát, emellett, a Hebi-rendszer kerékpárjait segítségül hívva látogatást tettek a tófürdőn, az ivókútnál, Egregy Árpád-kori templománál, és az egregyi múzeum kiállítási anyagával is megismerkedtek. Városunk részéről Kepli József János alpolgármester fogadta a vendégeket.

Címkék:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

eseménynaptár

<< 2018. október >>
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234