MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A reptér és a turizmus a jövő sikere – újévköszöntő Hévízen

Új reményekkel indult, és eseménydús, eredményes évvel, minden eddiginél magasabb vendégéjszaka számmal zárt Hévíz 2016-ban – mindezt Papp Gábor polgármester jelentette ki a város újévköszöntő fogadásán.

A Városházán tartott hagyományos újévi rendezvényen egyházi és világi elöljárók, a megyei politikai és hivatali élet vezetői, a környékbeli települések polgármesterei, a sajtó képviselői vettek részt, akik előtt Papp Gábor az elmúlt év hévízi eredményeiről adott számot.

A város életére legnagyobb hatással bíró turizmus eredményeit taglalva kiemelte: Hévíz tovább erősítette jelenlétét a cseh, a lengyel, a szlovák, az osztrák és a belföldi piacokon, ugyanakkor a német, valamint az orosz vendégek is újra nagy számban érkeztek Hévízre. A statisztikák azt mutatják, hogy a vendégéjszaka számok Hévízen felülmúlhatják az eddigi legerősebb eredményeket is.

A turisztikai eredmények mellett a polgármester szólt a magánszálláshelyek minőségfejlesztési pályázatának elmúlt évi sikeres debütálásáról is, illetve arról, hogy a Hévízen kidolgozott pályázatot máris több település modellként alkalmazza.

A Hévíz folyóirat országos és határokon túli sikereire, a város színvonalas programjai, hagyományos rendezvényeire ugyancsak komoly eredményként tekinthet a város, ahogyan a sportéletben elért eredmények, valamint a sportrendezvények bővülése is komoly siker Hévíz számára 2016-ban.

Papp Gábor rámutatott: a 2016-os év számos erkölcsi elismerést is hozott Hévíznek.

  • ESPA Nemzetközi díjat kapott Hévíz, mint a leginnovatívabb európai gyógy-település. Az év TDM szervezete a hévízi lett, a Magyar Gasztronómia Szövetség elnöki elismerésben részesített a települést, valamint nemzeti ünnepünkön március 15-én a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét adományozta számomra Áder János köztársasági elnök úr – jelezte.

Papp Gábor külön kitért a Hévíz-Balaton Airport helyzetére, hiszen – mint mondta - a repülőtér önkormányzati üzemeltetésébe emelése a legtöbbet vitatott döntése a városvezetésnek.

  • A Hévíz-Balaton Airport a jövőnk sikere lehet és lesz. Az eddigi négy küzdelmes év során bevezettük a transzfer szolgáltatást, újra indítottuk a moszkvai járatot, a német járatok töretlen népszerûségnek örvendenek, stabilan mûködik a cargo, azaz a teherszállítás, és egyre növekszik a magán kisgépes forgalom is.

A Nemzetgazdasági Minisztérium az idei évben is segített, hiszen 125 millió forinttal járult hozzá a reptér üzemeltetésének költségeihez. A tulajdonviszonyok rendezésében, a hosszú távú, biztos üzemeletetésben és a menetrendszerinti járatok mûködtetésében a 2017-es év komoly előrelépést nyújthat – hangsúlyozta.

Rámutatott: ez évben olyan nagy ívû, többmilliárdos fejlesztések indulhatnak el Hévízen és a Balaton térségében, amelyek évtizedes álmokat váltanak valóra.

Terveink szerint átalakul a közlekedés és megújul a belváros, s várhatóan 6,6 milliárd forint fejlesztési forrás fog a reptérre érkezni.

Megjegyezte: az elmúlt években megyeszékhelyünk is dinamikus fejlődésbe kezdett, és Zalaegerszeg ipari fejlesztési terveihez már-már elengedhetetlen lesz, hogy menetrendszerinti járatokat fogadjon a Hévíz-Balaton Airport.

Papp Gábor Henry Ford szavaival zárta beszédét:

„Ha összejövünk, az a kezdet,

ha összetartunk, az a haladás,

ha összefogunk, az a siker.”

Az újévköszöntő fogadás vendégei a rendezvényen a fiatal, mindössze hét esztendős Kádár Viktória zongorajátékában gyönyörködhettek. Az Illyés-iskola növendéke zsenge kora ellenére a 12 évesek közötti versenyen állta meg helyét a közelmúltban, 2016. augusztusában a bécsi konzervatóriumban megrendezett  VII. Rosario Marciano nemzetközi zongoraversenyen emelték ki a hétévesek mezőnyéből a 12 évesek közé, és kiemelt dicséretes diplomát kapott.  A 2016. szeptemberi Váci International Piano Competition zenei versenyen 2. helyezést ért el.

Viktóriát a polgármester virággal és a város ajándékával is köszöntötte, majd a vendégek koccintottak a sikeres új esztendőre. Pohárköszöntőt Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere mondott, aki beszédében ugyancsak Hévíz és Zalaegerszeg jövőbeni szorosabb kapcsolatáról szólt, hangsúlyozva: a két várost a reptér erős szálakkal fogja összekötni, hiszen a megyei jogú város induló fejlesztései, valamint a gyorsforgalmi út építése egyaránt a reptér meglétéhez is köthetők, kulcsfontosságú tehát az együttmûködés.

 

 

 

 

  •