MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A válság ellenére jönnek

Kedvelik Hévízt az oroszok, csak kismértékben csökkent a vendégek száma.

Az orosz-ukrán konfliktus és a rubel gyengülése miatt minimálisan csökkent ugyan a Hévízre érkező orosz turisták száma, de a fürdővárosban bizakodóak.

 

Az utóbbi években egyre több orosz vendég érkezett Hévízre, a gyógyfürdő, a termálvízre alapozott kezelések és a prevenciós, wellness lehetőségek miatt. A körülbelül 12 ezer ágyas szálláskapacitású városban évente több mint 1,1 millió vendégéjszakát töltenek el a vendégek. A legtöbben a német nyelvterületekről érkeznek, ám a vendégéjszakák közel negyedét az oroszok töltik el: ők jellemzően kéthetes kúrákra érkeznek és sokat költő vendégek. Európa szerte tapasztalható, hogy egyre kevesebb orosz érkezik a hotelekbe, az orosz-ukrán konfliktus, a rubel árfolyamának drasztikus csökkenése miatt. Hévízen azonban nem borúlátóak.

 

 

  • Maximum 2-3 százalékos visszaesést várunk az orosz vendégéjszakák számában, az egész évet tekintve-mondta Papp Gábor polgármester.

A fürdőváros által mûködtetett repülőtéren, a Hévíz-Balaton Airporton tavasztól december végéig hetente landolt a Moszkvától érkező járat, 90 százalék feletti foglaltsággal tavasztól ismét közlekedik.

 

  • Moszkva mellett további nagyvárosokat is megcéloztunk, erősebb marketinggel mutatjuk be Hévízt, a tavat és a gyógykezeléseket. A turisztikai piacion meghatározó, hogy milyen termékekkel, szolgáltatással, ár-érték aránnyal vagyunk jelen, úgy gondolom, mindegyik szempontból jó helyzetben vagyunk. A rubel gyengülése miatt lehet, hogy az olcsóbb kategóriájú szálláshelyek keresettebbek lesznek, de úgy vélem, magas költésû vendégek továbbra is érkeznek, a magasabb kategóriájú szálláshelyeket keresve – mondta a polgármester.

 

- A város más területeken is erősítést tûzött ki célul, skandináv, francia és cseh vendégeket szeretnének Hévízre csábítani.

 

A Hotel Carbona vezetője, Tapodi Attila is optimista.

Az Európa Unió egyes országaiban akár 50 százalékkal is csökkent az orosz vendégéjszakák száma, vagy ekkora mértékû visszaesésre számíthatnak. Nálunk ez nem jellemző. Bár a tavalyi év legutolsó hónapjaiban – az ünnepi időszakot, a pravoszláv karácsony idejét leszámítva hozzánk is kevesebb orosz érkezett. Úgy vélem, hogy tavaszra stabilizálódik a helyzet és ismét növekedhet a Hévízre érkező oroszok száma, akik nagyon kedvelik a gyógytavat és a terápiás lehetőségeket. Míg tavaly ebben az időszakban szállodánk 70 százalékos foglaltsággal mûködött, s a 44 százalék volt az orosz vendégek aránya- ez 4177 vendégéjszakát jelent -, addig most 50 százalékos foglaltság mellett 45 százalékos orosz arányt (mintegy 2500 vendégéjszakát) prognosztizálunk.

Forrás:Zalai Hírlap, Keszey Ágnes

Cimkék

orosz turizmus