Hírek, Aktualitások

« vissza a rovat híreihez

A fociakadémiával kötöttek megállapodást

2017. augusztus 11.

A szombathelyi Illés Akadémia alközpontja lesz Hévíz, az erről szóló megállapodást tegnap írták alá.

A hazai utánpótlás nevelésben kiemelt szerepet játszó foci-akadémia képviselőivel, köztük Illés Bélával, az akadémia alapítójával az önkormányzat képviseletében Papp Gábor polgármester, a Hévíz SK labdarúgó szakosztályának nevében Damina László írta alá az együttműködési megállapodást.

Elhangzott: Hévízről már az elmúlt években is több játékos, köztük sok korosztályos válogatott labdarúgó került a szombathelyi akadémiára, ám a szorosabb szakmai munka és előrelépés záloga a papíron is deklarált együttműködés, melynek keretében a továbbiakban és infrastrukturális fejlesztések is történnek.

Az aláírást megelőzően a hévízi labdarúgó szakosztályban bekövetkezett változásokról is beszámolt a szakosztály elnöke. Damina László elmondta: Szabó Imre eddigi vezetőedző a továbbiakban a sportkör elnökként és a szakosztály szakmai vezetőjeként dolgozik. A felnőtt csapat vezetőedzője a játékosként számos NB I-es egyesületnél megfordult Lantai Balázs lett. A felnőtt csapatból kilencen igazoltak máshova, viszont tíz új játékos érkezik. A jövőben - visszatérve a gyökerekhez - az utánpótlás játékosok is szerepet kapnak, a cél pedig a bajnoki cím megszerzése. Damina László kiemelte: a szakosztály legfőbb támogatója továbbra is az önkormányzat, a kapott bizalmat és támogatást ezúton is köszönik.

Címkék:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe: