MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Állampapír értékesítési pont nyílt a városházán

Az állampapír vásárlási hajlandóság növekedése okán ebben az évben 25 értékesítési pont nyitását tervezi a Magyar Államkincstár (MÁK) az országban.

Az ügyfélfogadási irodák elsősorban megyei és járási központokban kapnak helyet, kiemelt városi és térségi szerepe miatt azonban – idén az országban harmadikként – Hévízen nyitottak értékesítési pontot.

Az iroda a Hévízi Polgármesteri Hivatal földszintjén kapott helyet. Ahogyan az ünnepélyes átadást megelőző sajtótájékoztatón Papp Gábor polgármester hangsúlyozta: a város örömmel fogadta a MÁK megkeresését, s partnerként mûködött közben a helyiség rendelkezésre bocsátásában.

  • Fontos számunkra, hogy a kormányablak mellett egy újabb szolgáltatást kínálhatunk a helyben és a térségben élőknek, a minőségi szolgáltatásokra ugyanis nagy szükség van, az egyszerû, kényelmes elérhetőség pedig szinte alapkövetelmény mindenki számára – fogalmazott a polgármester.

Miszlai József, a Magyar Államkincstár hálózatirányítási elnökhelyettese elmondta: az állampapír értékesítés mind forgalmazói, mind ügyfél oldalról kockázatmentes befektetés, hiszen az állam teljes garanciát vállal a tőke és a kamat kockázatában egyaránt. Az itt vásárolható értékpapírok fix- és változó kamatozásúak, rövid és hosszú futamidejû állampapírt egyaránt tudnak vásárolni az ügyfelek. Népszerûnek nevezte a babakötvényt: a Start-értékpapírszámla megnyitások ugyanis ugrásszerû növekedést mutattak az elmúlt évben.

Miszlai József hangsúlyozta azt is: a MÁK úgynevezett kényelmi szolgáltatásokat is nyújt ügyfelei számára, mivel TeleKincstár, WebKincstár, illetve MobilKincstár szerződések megkötését követően az állampapír befektetéseket otthonról vagy telefonon keresztül is lehet intézni.

Szabóné Mileji Ágota, a Magyar Államkincstár Zala Megyei Igazgatóságának igazgatója a megyei eredményekről számolt be, ezek között kiemelte a zalai állampapír állomány 19 százalékos növekedését (2015-ben a 2014-es eredményhez viszonyítottan), illetve a babakötvények számának 73 százalékos növekedését. A lakossági ügyfélszámuk is jelentős mértékben, 30 százalékkal emelkedett a tavalyi évben – mondta.

A hévízi irodában hétfőnként 8-15 óráig, keddi napokon 8-12 óráig, péntekenként pedig szintén 8-12 óráig állnak a munkatársak az ügyfelek rendelkezésére