MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Alternatív szülőszoba – Hévíz is támogatta

Hévíz önkormányzata is hozzájárult annak az alternatív szülőszobának a kialakításához, melyet a közelmúltban adtak át a keszthelyi kórházban.

 

A támogatás a város részéről nem is volt kérdés, hiszen a hévízi anyukák nagy része Keszthelyen hozza világra gyermekét, nagyon fontos azonban, hogy milyen lehetőségei vannak a nőknek a vajúdás nehéz óráinak könnyítésére.

Hévíz polgármesteri keretből egymillió forinttal, a fejlesztési tartalékból pedig további 640 ezer forinttal járult hozzá a szoba kialakításához.

Az alternatív szülőszoba megvalósítását már közel tíz éve tervezte az egészségügyi intézmény.

Az újonnan kialakított helyiségben nyugalmat sugárzó zöld falak közt, akár ellazulást segítő tájképeket nézve a monitoron vagy a kedvenc zenéit cd-ről hallgatva készülhet a kismama a gyermeke világrahozatalára. Ha úgy érzi, inkább mozogna, bordásfal is várja, függeszkedhet, óriás labdán ülhet, vagy egy nagy kádban vízbe merülhet. Az apuka, vagy a támogatást nyújtó családtag, esetleg hozzá közel álló személy is jelen lehet a szülőszobában.

A helyi és a környező települések, valamint magánszemélyek támogatásával, adományaiból valósulhatott meg az alternatív szülőszoba. 

A hosszú vajúdási időszakban így már nem kell órákig feküdni, a kismama járkálhat, használhatja az eszközöket vagy ellazulhat a kádban.

A keszthelyi kórház ellátási területe érinti Veszprém és Somogy megye egy részét is, így három megye kismamái hozhatják világra gyermeküket új körülmények között.

Kép:www.zaol.hu