MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Az energiaköltségek is csökkenthetők lesznek – korszerűsítik az Illyés-iskolát

Hévíz önkormányzata a Bibó-gimnázium energetikai korszerûsítését követően a város általános iskolájánál is energetikai fejlesztést hajthat végre.

A munkálatok már el is kezdődtek. Az önkormányzat ez év júliusában nyújtott be pályázatot a Középületek kiemelt jelentőségû épületenergetikai fejlesztése témában, melyhez el is nyerte a támogatást.

 

A projekt teljes költségvetése: bruttó 111 439 201 forint, az elnyert támogatás: bruttó 90 403 233 forint. Az önkormányzat 21 millió forint önerőt biztosított a projekt megvalósításához.

 

A kivitelezési munkák szeptember elején kezdődtek, melyeknek befejezési határideje ez év december közepe.

  • Szeretnénk a határidőkhöz tartani magunkat, részben az intézményben tanulók és tanítók munkájának minél rövidebb ideig tartó zavarása, részben a téli időszak beköszönte miatt. Október közepén sajnos egy hetet csúszott a kivitelezés a folyamatos esőzés miatt, de reméljük, hogy e csúszást sikerül korrigálni – fogalmazott Papp Gábor polgármester.

 

A munkák során a kivitelező hőszigeteli a homlokzati falakat, a lábazatot, a lapostetőt – ez utóbbinak a vízszigetelése is megtörténik. Ugyancsak hőszigetelik a padlásteret, megtörténik a nyílászárók cseréje, ahol  szükséges, cserélik a bádogot, illetve a festésjavítás is megtörténik majd.

 

  • Reményeink szerint jelentősen enyhíti majd ez a beruházás az intézmény energia költségeit, és maga az épület is tetszetősebb külsőt kaphat; illetve nem utolsó sorban az itt tanuló gyerekek és az itt dolgozó pedagógusok komfortérzete is jobb lesz a beruházás során – mondta a polgármester.