MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Az Üveghegyen túl

Hermann Katalin üvegmûvész munkáiból nyílt kiállítás Békéscsabán. A Munkácsy Mihály Múzeumban helyet kapó tárlatot Papp Gábor polgármester nyitotta meg.

Ahogy fogalmazott: több szempontból is fontos számára a kiállítás, hiszen Hermann Katalint gyermekkoruk óta ismeri, most pedig munkatársként dolgoznak együtt, hiszen a mûvésznő a hévízi mûvelődési központ vezetőjeként tevékenykedik.

  • Katival nagyon szoros munkakapcsolatban vagyunk, hiszen a város kulturális kínálata turisztikai attrakciónk egyik fontos eleme. Nem elég a minőségi szórakoztatásra törekedni, tekintettel kell lenni a színes, nemzetközi közönségünk igényeire, és arra, hogy hozzánk elsősorban gyógyulni járnak, amelyhez szükséges a kellemes kikapcsolódás is. Kulturális palettánkon egy Herendi-, vagy Munkácsy-kiállítás épp olyan fontos szerepet tölt be, mint a Boldog Békeidők Hévízi fesztivál, vagy éppen a nyári, minden hétvégére jutó programok valamelyike, amely biztosítja városunk pezsgő kulturális életét – hangsúlyozta tárlatnyitó beszédében Papp Gábor.

Úgy fogalmazott: Hermann Katalin teljes lényében érzi Hévízt, hiszen maga is hévízi, rendkívül kreatív, tehetséges mûvész is, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a kiállítás, mely lehetőséget adott számára a békéscsabai bemutatkozásra is.

A bemutatón a gyári tervezés időszakát idéző, klasszikus meleg eljárás alapján készült üvegtárgyakat: designer üvegeket, vázákat, plasztikákat, üvegszobrokat láthatnak az érdeklődők.

Nézze meg galériánkat!