MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Borünnep ötödször

Tegnap kezdetét vette városunkban a borünnep, immáron az ötödik. Az augusztus 17-21, közötti időszakban számos koncerttel, remek gasztronómiai kínálattal, és természetesen a főszereplővel, azaz borral várja Hévíz a látogatókat.

A rendezvény ideje alatt a Deák téren a helyiek színeiben jelen vannak a Balaton-felvidéki és a Zalai borrégió képviselői, valamint a meghívott borászatok: Villa Sandi co & Prosecco (nemzetközi stand - Olaszország), Balla Géza Pincészet Határon túli borászat, Borbély Családi Pincészet Badacsony, Laposa Pincészet – Badacsony, Pastor Pince – Szekszárd, Twickel Szőlőbirtok – Szekszárd, Vesztergombi Pincészet – Szekszárd, Gere Pincészet – Villány, Sauska Pincészet – Villány, Tokaj, Thummerer Pincészet – Eger, Royal Tokaji Borház – Tokaj, Mokos Pincészet – Palkonya.

A V. Hévízi Borünnep idén is helyet ad a nemzetközi standnak, a tavalyi sikerre tekintettel.  Meghívott vendégünk ezúttal Olaszország. A helyszínen kizárólag Villa Sandi & Co Prosecco termékek fogyaszthatók majd, teret nyitva ezáltal a fiatalabb, divatosabb borfogyasztóknak is. A prosecco Észak-Olaszország emblematikus itala, mely mára egyet jelent az észak-olasz életérzés kifejezésével. Kiváló nyári frissítő, mely könnyen párosítható szinte minden fogáshoz.

A rendezvényen továbbá megkóstolhatják a Mokos Pince különleges és minőségi tételeit.

Az öt napos rendezvénysorozatnak az egyik leglátványosabb kísérőeleme a kézmûves vásár, ahol a régi magyar mesterségeket népi iparmûvészek és a népmûvészet ifjú meseterei elevenítik fel. Helyszíni bemutatójukon bárki ellesheti, hogyan kell csipkét verni, szőni, kovácsolni, csuhé- vagy népviseletes babát készíteni, szalmát fonni vagy az egyedülálló kékfestő motívumokat elkészíteni.

Minden nap 16.00 – 20.00 óra között, a Galéria Átriumában felállított népi játszótérre várunk minden gyermeket, aki önfeledt játékra vágyik.

Mûsoraink az idei évben két helyszínre tagolódnak. A korábbi évekhez képest több szerep jut a kisszínpadnak, ami a Festetics téren, a vendégborászatok előtt lesz felállítva.

Fellépők a kisszínpadon (minden nap 18:00 és 22:30 órakor lesz itt mûsor): Voga Viki, Absolute Accoustic, Happy Dixieland Band, Soul Fool Band, Zolbert, BuSKAnjo, Keszthelyi Jazz Mûhely, Micheller Myrtill, Pingiczer Szilárd és a Szabó Leslie Band.

Fellépők a nagyszínpadon (minden nap 20:00 órakor) A víg özvegy nagyoperett, Budapest Jazz Orchestra és sztárvendégei, SARAGOSSA BAND, NEOTON FAMÍLIA,

Garami Funky Staff Veres Mónika NIKA és Abebe Dániel BEBE közremûködésével.

Várunk mindenkit szeretettel!