Hírek, Aktualitások

« vissza a rovat híreihez

Az egyiptomi-magyar kapcsolatokban Hévíz is szerepet játszik

2017. július 04.

Egyiptom Arab Köztársaság elnöke, Őexcellenciája Abdel Fattah el- Sziszi tiszteletére adott díszebédet tegnap Orbán Viktor miniszterelnök

Az eseményen a kormányfő meghívására a kormányzati elöljárók és üzletemberek mellett Papp Gábor, Hévíz város polgármestere is meghívást kapott, Hévíz egyiptomi kapcsolatainak, illetve a fürdővárosnak a hazai turisztikai életben betöltött kiemelkedő szerepének köszönhetően.

A díszebéd alkalmával Orbán Viktor a magyar-egyiptomi kapcsolatokat illetően jelezte: arra számít, hogy hamarosan a magyar-egyiptomi gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok nagyságrendileg nőhetnek.

A miniszterelnök köszönetet mondott Abdel-Fattáh esz-Szíszinek azért, hogy a közel-keleti keresztények védelmének ügyében elkötelezett és példamutató politikát folytat.

Az egyiptomi köztársasági elnök hangsúlyozta: Egyiptomban nem tesznek különbséget vallási alapon az emberek között, és minden embernek joga van a biztonsághoz és a védelemhez. A keresztény kisebbség a nép része, amelyért felelősséget vállalnak - tette hozzá. Megjegyezte: jövőre ünnepelik a magyar-egyiptomi diplomáciai kapcsolatok felvételének 90. évfordulóját.

Az egyiptomi államfő kiemelte: az elmúlt években jelentős fejlődést értek el a kapcsolatépítésben, és a folyamatos együttműködés a miniszterelnökkel magasabb szintre emeli a kapcsolatokat.

Papp Gábor polgármester a meghívás kapcsán úgy fogalmazott: az megtisztelő Hévíz városa számára, egyben jelzi, hogy a magyar-egyiptomi magas szintű kapcsolattartásban Hévíznek is komoly szerepet szánnak, s bízik benne, hogy azok a lépések, melyeket Hévíz eddig is tett az egyiptomi turisztikai és egészségügyi piacok nyitása, illetve az ilyen irányú kapcsolatok megalapozása felé, a jövőben még nagyobb lendületet kaphatnak.

Címkék:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

eseménynaptár

<< 2018. július >>
H K SZ CS P SZO V
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345