MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Döntések, támogatások a testület márciusi ülésén

Más települések gyakorlatait is figyelembe véve, szeptembertől a hévízi bölcsődében is kell térítési díjat fizetni a gyermekek után.

Ugyancsak díja számol fel a Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény étkeztetés esetén az étel kiszállításáért, és az idősek otthona igénybe vételéhez a jövőben belépési hozzájárulást kell fizetni. Az ezekről szóló döntést legutóbbi, március 30-i ülésén egyhangú szavazással hozta meg a képviselő-testület. A bevezetett intézkedések nem titkolt célja a TASZII költséghatékonyabb mûködtetése, illetve az, hogy az önkormányzat a jelenlegi 130 millió forintos, a környéken is egyedülállóan magas támogatását szeretné normalizálni. A fizetésekhez kapcsolódóan kedvezményezetti rendszert is kidolgoztak, hiszen például a bölcsődei térítési díjnak a hévízi állandó lakosok csupán az 50 százalékát kell, hogy fizessék. Az ebéd kiszállításánál a díjfizetés alól mentesül az a személy, aki a súlyos fogyatékosság minősítésének és felülvizsgálatának, valamint a fogyatékossági támogatás folyósításának szabályairól szóló kormányrendelet alapján fogyatékossági támogatásban részesül. Az a személy, aki mozgásában akadályozott és egyszerûsített előgondozáson vett részt, kérelemre az intézményvezető döntése alapján a szállítási díj megfizetése alól ugyancsak mentesülhet. Az idősek otthonába fizetendő, egymillió forintos belépési hozzájárulás esetén, ha az ellátást igénylő, vagy annak tartásra kötelezett hozzátartozó 5 éve életvitelszerûen a bejelentett hévízi lakó- vagy tartózkodási helyén él, továbbá e tényről írásban nyilatkozik, a belépési hozzájárulás összegéből 50 % kedvezményben részesül. Kérhető a díj részletekben történő befizetése is, a kérelmet a város polgármesterének kell benyújtani.

A húsvéti időszakban, nagypéntektől húsvét hétfő éjfélig nem kell a város területén parkolási díjat fizetniük az autósoknak, az önkormányzat ezzel is szeretne hozzájárulni a méltó ünnepléshez.

Egyhangúlag elfogadták a képviselők polgármesteri hivatal, a TASZII, a Brunszvik-óvoda, a Festetics Mûvelődési Központ, a GAMESZ és a város turisztikai tevékenységéről szóló, az elmúlt évet összegző beszámolóit, valamint a 2016. évi, a hivatal adóigazgatási tevékenységéről szóló beszámolóját. Utóbbival kapcsolatban dr. Tüske Róbert jegyző hangsúlyozta: jelentősen javult a szállásadók adózási fegyelme, ami részben a hatékony ellenőrzéseknek, részben a magánszálláshelyek részére kiírt pályázati rendszernek köszönhető.

Szeptembertől az egregyi óvodában egy csoporttal kevesebb indul – az erről szóló döntést a testület az előzetes felmérések és születési adatok birtokában hozta meg.

Megszavazták a képviselők az evangélikus-református templom alapítványának, a hévízi kamarának és a helyi futó- és fitnesz egyesületnek a támogatási kérelmeit, illetve forrást biztosítottak a Festetics sétány felújítására beadandó pályázathoz, valamint egy hivatali kamerarendszer kialakításához.