MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Egregyi fórum

A város jövő évi programtervének kidolgozása előtt egyeztető fórumra invitálta az egregyi vállalkozókat, étterem-, illetve borozó tulajdonosokat Papp Gábor polgármester.

A találkozó helyszíneként az újonnan átadott múzeumépület tárgyalóterme szolgált, a kötetlen beszélgetés előtt a résztvevőknek arra is lehetőségük nyílt, hogy megtekintsék a múzeum állandó tárlatát.

A programokkal kapcsolatos véleménynyilvánítás lehetőségével sokan éltek; a polgármester elmondta: a nemrégiben lezárult fejlesztések alkalmat adnak arra, hogy az önkormányzat a mûvelődési központtal karöltve ezt a területet is mind jobban bevonja a turisztikai programkínálatba. A fórumot azért tartotta fontosnak, mert szeretnék megtudni, hogy az itt élők, az itteni vállalkozók szerint milyen rendezvényekre volna szükség Egregyen, milyen volumenû programokat látnak itt elfogadhatónak, bevezethetőnek, illetve volnának-e konkrét javaslataik a szervezéseket illetően.

Abban minden jelenlévő megegyezett, hogy az eddigi két nagy programot, azaz az egregyi búcsút és az egregyi szüretet továbbra is fontosnak tartják itt megrendezni. A vállalkozók részéről ugyanakkor elhangzott: nekik maguknak is jobban fel kell készülniük mind a kínálat, mind a hozzáállás, összefogás tekintetében ezekre a rendezvényekre. Elhangzott az az igény is, hogy szeretnének visszatérni e nagy rendezvények „gyökereihez”, azaz a búcsú és a szüret is a szó klasszikus értelmében kívánatos Egregyen, igazi búcsúi hangulattal, felvonulással, folklór programokkal.

Ezen felül a jelenlévők egyetértettek abban is, hogy több kisebb rendezvényre is szükség volna Egregyen, lehetőség szerint minden évszakban. Javaslat hangzott el arra, hogy januárban vagy februárban kerüljön sor hagyományos disznóvágásra és kapcsolódó programokra, a tavasz folyamán – az áprilist jelölték meg a résztvevők – tavaszköszöntő rendezvényre. A nyári szezon heteiben heti egy alkalommal zenés mûsort, koncertet, táncos rendezvényt tudnának elképzelni az itteniek, s megegyezés született arról is, hogy az Angyalok és Csavargók hetei programjainak egy része is kikerül Egregyre; az elképzelések szerint a Szent Iván-éji vigasságok helyszínéül szolgálhatna a városrész.

A fórumra eljött vállalkozók valamennyien köszönetüket fejezték ki az önkormányzatnak az elmúlt időszak fejlesztéseiért. Mint mondták: a vendégektől rengeteg pozitív visszajelzést kapnak folyamatosan, melyek az épületekre, a felújításokra és a magánházak előtti területek rendbe tételére egyaránt vonatkoznak. Hangsúlyozták: ez mindenképpen biztató alapot ad arra, hogy ez a városrész komolyabb figyelmet kapjon a jövőben, ugyanakkor a vállalkozók maguk is úgy értékelték: a maguk és társaik hozzáállásán, jövőbeni fejlesztésein is rengeteg múlik.

A fórum tapasztalatait figyelembe véve alakítja ki jövő évi programtervét a mûvelődési központ; a polgármester pedig hangsúlyozta: nyitottak a további javaslatokra, a múzeum tárgyalóterme pedig minden hasonló találkozóra rendelkezésre áll.