MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Együtt a labdarúgó utánpótlásért

Az utánpótlás nevelés biztosítása, a tehetséges ifjú focisták megyénkben tartása érdekében írt alá együttmûködési megállapodást a hévízi Városházán tegnap a ZTE FC és a Hévíz Sk.

Damina László, a Hévíz SK labdarúgó szakosztályának vezetője elmondta: korábban is létezett már jól mûködő megállapodás a két város csapata között. A hévízi egyesület mára azonban már a Bozsik-program alközpontjaként is mûködik, ezért minden eddiginél fontosabb az utánpótlás képzés mind színvonalasabb megszervezése, mind annak elérése, hogy a legjobb játékosok ne a megyei kereteken kívül folytassák edzéseiket és pályafutásukat, hanem lehetőleg a megyei csapatokat erősítsék. Kiemelte: a szerződésnek kizárólag szakmai pontjai vannak, az összefogás értéke pénzben nem is mérhető, sőt felbecsülhetetlen.

Mindezt Kocsárdi Gergely, a ZTE FC klubigazgatója is megerősítette, hozzátéve: a ZTE más településekkel, zalai klubokkal is szeretne hasonló megállapodást kötni, de nem volt kérdés, hogy közülük Hévíz legyen az első.

Gellei Imre, az MLSZ szakmai bizottságának vezetője, a ZTE FC szakmai tanácsadója kifejtette: Hévíz és térsége rendezett körülményekkel bír a labdarúgás feltételeinek biztosítását illetően, minőségi utánpótlás képzés folyik, ezért fontosnak tartották, hogy erre építsenek a megyei labdarúgás utánpótlás biztosítása érdekében.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere úgy fogalmazott: a város, ahogyan eddig, úgy a jövőben is komoly támogatást nyújt a sport szakosztályoknak, úgy anyagi, mint erkölcsi téren. A sportfejlesztések folyamatosak Hévízen, éppen a minőségi előrelépés érdekében történnek, s nem titok, hogy a város a sportturizmus és –rehabilitáció feltételeinek megteremtéséért is dolgozik.