MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Építkeznek, szépítkeznek

Az önkormányzat saját forrásait igénybe véve terület szépítési, járdaépítési, csapadékvíz elvezetési munkák folynak a város területén.

A Tavirózsa utca és a Semmelweis– Korányi utcai lakótelepek által határolt szabadidős- és sport területen a senior játszótér környékét a közelmúltban tette rendbe a város: a játékelemek közötti területet leburkolták, az ott lévő pályákkal és street workout játszótér területével járda összeköttetést alakítottak ki, padokat, szemetes edényeket helyeztek ki. Megoldódott a terület világítása is, valamint az egész környék zöldfelületének megújítása. Papp Gábor polgármester jelezte: az önkormányzat nyilvános illemhely kialakítását is tervezi itt, az ehhez szükséges optimális helyet és forrásokat azonban meg kell találni a költségvetésben.

Ugyancsak gőzerővel folynak a munkák az egregyi városrészben. A város már az átmeneti költségvetésében 22 millió forintot különített el arra, hogy az egregyi projekttel összhangban a Dombföldi úton a kapubejárók, támfalak, támfalkerítések megépítését, az útmegújításokat, a csapadékvíz elvezetést megoldják; ezek a kiegészítő fejlesztések a pályázatba nem voltak beépítve. Tekintettel arra, hogy az érintett terület nagy része magántulajdonban van, az építkezést számos egyeztetésnek kellett megelőzni, melyet az önkormányzat az ingatlan tulajdonosokkal le is folytatott és egyénileg minden területre szerződés köttetett. A polgármester elmondta: szeptember végéig szeretnék az egész projektet befejezni, az ott lévő épületeket átadni. A múzeum épülete is elkészült már, itt belsőépítészeti munkákkal folytatják az építkezést.