MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Erkélyjelenettel folytatódott az Év Osztálya verseny

A Színházi Világnaphoz kapcsolódóan folytatott az Év Osztálya versengés Hévízen. Két fordulóban, elsőként a 4 alsós évfolyam, második körben pedig az 5 felsős osztály és a még versenyben maradt Bibó-gimnáziumi 10/b osztály csapatai versengtek egymással.

A versenyt szervező és lebonyolító Keserû Tímea, a Bibó-iskola pedagógusa a feladatokról szólva elmondta: a csoportoknak készülniük kellett egy jelenet bemutatására, ez alkotta az első feladatot mindkét korosztálynál, egyben ez igényelte a legnagyobb energiát, felkészülést. Az alsósok ismert és saját maguk által írt mesét, illetve ennek jelenetét hozhatták. A felsősök és gimnazisták feladata a Rómeó és Júlia címû Shakespeare-darab erkélyjelenetének vagy ismerkedési jelenetének más korba való áthelyezése, ennek függvényében a jelenet dramatizálása volt.

  • Minden osztály nagyon ügyesen oldotta meg ezt a feladatot, tartották a meghatározott időtartamot, lelkesek, ötletesek, kreatívak és igényesek voltak. Nagy érdeklődéssel figyelték egymás produkcióját is, jó volt a hangulat – mondta a tanárnő.

E hangulatos kezdést követően egyszerre kaptak meg az osztályok 3 írásos feladatot. Egy, a színházak világához, életéhez kapcsolódó totót, egy megkezdett történet meghatározott mennyiségû befejezésének feladatát, illetve egy vers megírását hívószavakra. Ezeket a feladatokat az osztályok különböző sikerrel oldották meg.

Végül levezetésnek egy képet kellett kirakniuk a gyerekeknek, ez gyorsasági verseny is volt egyben.

A gyerekek munkáját, felkészültségét zsûri értékelte, melynek tagjai Varga Csilla az I. Festetics György Mûvelődés Központ képviseletében, Zámbó Andrea illetve a 2. körben Kovácsné Kálmán Katalin pedagógusok, valamint Szabados Rudolf, a hévízi könyvtár könyvtárosa voltak.

A következő forduló április végén lesz, a Föld Napjához kapcsolódva.

 

 

Cimkék

év osztálya