MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Erősödő francia kapcsolat

A franciaországi La Guierche kistérségében mutatkozott be a közelmúltban a Hévíz és kistérsége 13 fős delegációja.

A küldöttségben helyet kapott Sármellék, Alsópáhok és Cserszegtomaj településeinek vezetése; Hévíz város önkormányzata a kapcsolaterősítés jegyében a Hévízi Szobakiadók Szövetségét kérte fel a város képviseletére, a delegáció kiutazását a Területfejlesztési Társulás támogatta.

Lajkó Ferenc, a szobakiadók szövetségének elnöke elmondta: a delegáció érkezéséről a sajtó is beszámolt. A kapcsolat jövőjét illetően Czigány Sándor vállalta a koordinációt. Iskolai kapcsolatok építésében dr. Milus Lajos cserszegi jegyző, turisztikában és gasztronómiában Gál Lajos Gyenesdiás polgármester és Lajkó Ferenc, sportban Szabó Imre a hévízi labdarúgó szakosztály szakmai igazgatója, kultúrában Kocsis Zsuzsa cserszegi mûvelődési szakember vállalata a kapcsolattartást. 

Mint mondta: a francia nyelvû, Hévízre invitáló anyagokat szívesen fogadták a helyiek. A házigazdák  térségük megismerését is fontosnak tartották, így kirándulást szerveztek a Ballon-i kastélyhoz, Mont Saint Michel-be, de a delegációnak Párizsban is volt lehetősége városnézésre.

A programokat záró magyar esten 60 meghívott helyi vendég is részt vett a szervező egyesület 30 tagján kívül.

  • A nagyon jól sikerült esten Hévízre invitáló filmet is vetítettünk, érzésem szerint jó benyomást tettünk a francia község és térsége lakóira. Biztató elvi megállapodás született a sokrétû kapcsolat jövőjéről, melyben francia vendégek csoportos szervezését is vállalták a házigazdák – foglalta össze Lajkó Ferenc.