MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Évtizedes jubileumot ünnepelnek

Egy évtizedes testvérvárosi kapcsolatot, de ennél jóval régebbi barátságot ápol egymással Hévíz és a németországi Pfungstadt városa.

A Frankfurthoz közeli településsel Hévíz 2005-ben írt alá együttmûködési megállapodást, mely főként kulturális területen élt az elmúlt időszakban.

Pfungstadt népes delegációja a jubileumot ünnepelve a békeidős programokra és a város napjára érkezett Hévízre. A küldöttséget Patrick Koch polgármester és

Reinhard Ahlheim, a Városi Tanács Elnöke és a Partnerségi Egyesület Elnöke vezette.

A német vendégek aktív részesei voltak a programoknak, hiszen jelmezbe öltözve részt vettek a békeidős kosztümös felvonuláson, nagy múltra visszatekintő Fesztivál Zenekaruk pedig itt, valamint a városnapon is zenélt a közönségnek, egyedi hangulatot adva a programoknak.

A pfungstadtiak azonban nem csupán zenekarukra, de a 170 éves múltra visszatekintő sörfőzési hagyományaikra is nagyon büszkék. A különleges sört be is mutatták a hévízieknek, a Városháza téren egy hatalmas hordót megcsapolva minden arra járót szívesen kínáltak. A polgármester részére pedig egy rekesz egyedi címkézésû sört adtak át; az egyedisége az italnak a címkézésben rejlik: a németek ugyanis Hévíz címerével is ellátták az üvegeket, ahogyan fogalmaztak: a tízéves kapcsolat előtt így is tisztelegni szerettek volna.

A pfungstadti küldöttség a városnapi ünnepséget követően a további együttmûködési lehetőségekről is tárgyalt Papp Gábor polgármesterrel és Kepli József János alpolgármesterrel. Elhangzott: a kulturális terület mellett a sport és az egyéni kapcsolatok erősítésében is számos továbblépési lehetőség rejlik, ezek élénkítése a további cél.

A jubileumot Pfungtadt szeptemberben ünnepli, melyre a küldöttség az itt tartózkodás során személyesen is meghívta a város delegációját.

Nézze meg galériánkat!