MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Felavatták a Vitalium-ot
A szolgáltatások mennyiségének bővítése után eljött a minőségi fejlesztések ideje. Az állam a vállalkozók szándékaiba nem avatkozhat be, de támogatási rendszerével kijelölheti a kívánatos utat – mondta Hévízen Dr. Gyenesei István, a turizmusért is felelős önkormányzati miniszter. A tárcavezető a Hotel Európa Fit pályázati támogatásból megújított gyógyászati részlegét avatta fel.

Gazdasági válságtól hangos, nehéz időszakban jövőbemutató, ha a színvonal növelésével a versenyképesség megőrzését célzó beruházások készülnek – jelentette ki a miniszter az átadási ünnepségen. A hévízi hotel 190 millió Ft-os összköltségû fejlesztéshez nyert 45 millió Ft-os támogatást a regionális operatív programból. A beruházás eredményeként teljesen megújult a gyógyászati részleg, mely a Vitalium nevet kapta. Az új pavilonban - a korábbi alapterület háromszorosán - tizenegy napfényes masszázs-kezelőt alakítottak ki, hatról tízre növelték az iszapkezelők számát, megújították az eletro- és hidroterápiás részleget. A medical wellness sokszínû palettájáról válogató vendégek számára a környezet ugyancsak új stílust, életérzést közvetít. – Büszkék vagyunk arra is, hogy a létszámleépítésekről szóló hírek időszakában mi az ellenkezőjéről számolhatunk be, hiszen a beruházás eredményeként nyolc új munkahelyet is teremtettünk – ismertette Könnyid László a hotel vezérigazgatója.
A Vitalium az első megvalósult turisztikai projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjának nyertes pályázatai közül. – Azért is nagyon fontos számunkra hogy felavathattuk a létesítményt, mert 2007 és 2013 között a turizmusra költjük a legtöbb forrást, így nagyon várjuk a hatásokat. Azokat az eredményeket, melyek közvetlenül az új munkahelyekben jelentkeznek, közvetetten pedig a nagyobb vendégszámból, a több vendégéjszakából adódhatnak – hangsúlyozta a Hévízi Televíziónak adott interjúban Horváth Jácint a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója. Vértes Árpád polgármester is a település jövőjét látja a hasonló fejlesztésekben. – A minőség javítása több vendéget eredményezhet a szállodákban, ami természetesen a városnak is hasznára válik, hiszen növekednek pl. az idegenforgalmi adóbevételek. Nekünk pedig az a feladatunk, hogy ezeknek a forrásoknak a felhasználásával még szebbé, még vonzóbbá tegyük a környezetet.

(Forrás: Hévízi TV)