MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Feszült Mikulás-várás, vidám együtt éneklés- Hévízi Adventi Jégünnep

Dacára a bohócok tréfás előadásának, vitáinak, hangulatos verseinek és dalainak, valamint a MiaManó Meseszínház Hótündért, nyuszit, rókát felvonultató és sok kisgyereket a színpad elé csalogató előadásának, a Hévízi Adventi Jégünnep kiemelt eseménye szombat este mégis a Mikulás érkezése volt.

A gyerekek – akik között szép számmal akadt már tinédzser korú is – szinte érezhető feszültséggel várták a Nagyszakállút, hívták lelkes dallal a Hótündér segítségével. A várva várt esemény aztán végre bekövetkezett: a Hull a pelyhes…hívó soraira végre megérkezett a Mikulás a hévízi gyerekekhez.

A számára berendezett kis „fogadóhelyiség” elé is alig tudott eljutni. Na, nem azért, mert annyira öreg, hanem, mert annyi gyermek vette körül és kísérte őt. Hatalmas gyermekgyûrû övezte a Mikulást, minden kisgyermek vágya az volt, hogy a Mikulás elé kerüljön, verset mondhasson vagy énekelhessen neki, átvegye a produkció jól megérdemelt szaloncukor jutalmát; a bátrabbak szívesen beleültek a jó öreg Mikulás ölébe is, és Szent Miklós utóda kedvesen, türelmesen állt a közös fotózás elé is.

Bár a Mikulás ideje rövidre szabott volt (számtalan helyre kell eljutnia, mint tudjuk, így Hévízen egy órát tervezett késlekedni), mégis, a gyerekek hatalmas érdeklődése miatt kicsit meghosszabbította ott tartózkodásának idejét.

Alig engedte el a lelkes kis közönség északi vendégét, máris újabb izgalmak következtek: színpadra lépett a 100 Folk Celsius együttes. A 35 éves fennállását ünneplő zenekarnak nem csupán a gyerekek örültek azonban: nagyon sok felnőtt énekelt együtt a countryzenét játszó együttessel. Ki a régi, jól ismert country-dalok (Országút, vigyél haza), ki pedig a vidám gyermeknóták miatt örült, tapsolt az együttesnek (Hány lába van…, BMX), s nem maradt el természetesen a gyermeket és felnőttet egyaránt megkapó Paff, a bûvös sárkány címû nóta sem.

A 100 Folk Celsius, mely az együttes frontembere, Orbán József elmondása szerint már 7600 fellépésen van túl, kivételes hangú énekeseivel, muzsikájával, vidámságával, és nem utolsó sorban azzal, hogy igényes élőzenét játszik, ismét bebizonyította: rászolgált a sikerre, a számos elismerésre, és ma is képes megszólítani minden korosztályt. A hévízi közönség pedig tapssal, együtt énekléssel ismerte el az együttest.

 

Nézze meg galériánkat!

 

Cimkék

advent