MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Fiatalok vitáztak az európai lehetőségekről

Városunkban folytatódott az Európa a Polgárokért Városok Hálózatai program tegnap.

Magyar, osztrák, román, szerb és szlovén résztvevők, a középiskolás korosztály képviselői vitáztak az uniós szabadságok megvalósulásának lehetőségeiről az egyes országok tekintetében.

A találkozó rendhagyó módon közös reggelivel kezdődött. A Rózsakertben Papp Gábor polgármester várta a rendezvény résztvevőit kötetlen beszélgetésre, melyhez bárki csatlakozhat, hiszen a program nyilvános volt.

A rendezvény szakmai programján a Városházán az érdeklődők többek között egy mini konferencia keretében az Európai Unió négy szabadságának jövőjéről hallgathattak meg előadásokat, melyen kiemelt témája a befektetés vonzás és a helyi vállalkozók támogatása volt. Uniós szabadságok a gyakorlatban címmel diákok, tanárok, kutatók, építészek és vállalkozók osztották meg sikertörténeteiket arról, hogyan használták ki a négy szabadság adta előnyöket és éltek az EU fiataloknak szóló lehetőségeivel. A szakmai programmal párhuzamosan az általános- és középiskolások játékos, interaktív foglalkozás keretében bővíthették uniós ismereteiket. A konferencia keretében került sor a „Mit jelentenek Neked az EU szabadságai?” címû fotó-, montázs- és fotómanipuláció verseny helyi nyerteseinek díjazására és a partner városok legjobb mûveiből összeállított vándorkiállítás megnyitására. A délutáni program keretében sör- és borkóstolóval készültek a partnerországok a Deák téren, ahol a kulináris élvezetek mellett az érdeklődők játékos feladatok, kvíz segítségével mélyíthették ismereteiket az Európai Unióról a tematikus EU-standnál.