MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Finálé - évzáró és jubileumi gála

Impozáns összeállítással zárta idei tanévét az Új Színpad Egyesület moderntánc csoportja.

A városháza dísztermében tartott gálán kicsitől a nagyig minden táncos bemutatkozott, zajos sikert aratva.

  • Nagy nap a mai: egyesületünk mûködésének ötödik évfordulóját ünnepeljük ebben az évben, amely azt jelenti, hogy a mai rendezvény ennek a jubileumi évfordulónak az első eseménye – fogalmazott köszöntő beszédében Papp Ágota Éva, az egyesület alelnöke.

 

Mint mondta: 2012-ben először került sor a modern tánc csoportjainak évzáró bemutatkozására.

  • Talán magunk sem gondoltuk, hogy ekkora siker lesz. Nagy örömmel gondolunk azokra a boldog percekre, amikor a finálé végén az össztánc közben már élénkült a taps és a végén vastapssal zárult. Jó érzés volt a színpadon állóknak különösen, de idelent a nézőtéren is. De még jobb volt látni azt a sugárzó boldogságot, amely ott ragyogott a táncosok arcán. Abban a ragyogásban benne volt és van az a táncszeretet, amelynek átadása a legfőbb cél volt mindig is. A mosolyokban az az öröm, amellyel a szülő büszkeséggel tekint vissza gyermekére. A kézfogásokban az az összetartozás, amely az évek alatt a közösségeket összekovácsolta. Jó rájuk nézni, jó látni az örömüket, az elégedettségüket, látni azt, hogy jó helyen vannak.  És a lényeg éppen ezekben a dolgokban van: nem az a cél, hogy minél több koreográfiát tanuljanak és hogy azokat versenyekre vigyük. A cél egyértelmûen az, hogy a táncot mint mozgásformát megszeressék, örömöt leljenek benne és a mozgás nyújtson nekik mûvészeti élményt, tanuljanak kitartást és érezzék meg a kitartó munka gyümölcsét. Munkánkhoz elengedhetetlen a megfelelő hátér biztosítása, ezért köszönjük Hévíz Város Önkormányzatának a pénzügyi támogatását valamint a Gróf. I. Festetics György Mûvelődési Központ állandó közremûködését és támogatását, amelyet programjaink és fellépéseink lebonyolításához biztosítanak. Köszönetet mondunk minden szülőnek, aki bizalommal volt irántunk, és hozzánk hozta gyermekét táncolni. Bízunk benne, hogy köszönetképpen visszaadunk valamit a Finálénkkal – mondta.

 

A beszédet a táncosok bemutatkozása követte, a közönség először a 3. és 4. osztályos tanulók látványelemekkel színesített táncát láthatta  A Karib-tenger kalózai címmel, majd a felsősök Le a kalappal címû előadása következett, az összeállítást a legnagyobb csoport tagjainak Egyiptomi kép címû mûsora zárta.

A Finálé során azonban nemcsak táncos lábú, de tehetségesen muzsikáló fiatalok is bemutatkoztak, hogy aztán ismét a táncé, a gála végén pedig a már hagyományosnak nevezhető össztáncé legyen a főszerep.

 

Nézze meg galériánkat!