MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Gazdasági eredményeket is várnak

Látogatást tett Hévízen Sakir Fakili, a Török Köztársaság magyarországi nagykövete.

Az augusztus 20-i hosszú hétvégén került megrendezésre Keszthelyen a női ökölvívó EB, melyen a török csapat nagy sikerrel szerepelt. A török nagykövet hazája csapatát jött meglátogatni, és ez alkalomból kért találkozót Papp Gábortól, Hévíz polgármesterétől.

A találkozó célja egyértelmûen a bemutatkozás volt, hiszen ez év májusában Hévíz és a törökországi Fethyie testvérvárosi megállapodásának ünnepélyes aláírásán nagykövet úr nem tudott részt venni. Sakir Fakili nagykövet urat elkísérte Nilgün Oran kulturális attasé asszony, valamint Mete Bülent, Magyarországon élő török üzletember, akinek komoly szerepe van Hévíz és a török város kapcsolatának létrejöttében.

 

 

  • Nagykövet úrral a török kapcsolatainkat beszéltük át.  – tájékoztat Papp Gábor. - Hévíz városa kiemelt figyelmet fordít nemzetközi kapcsolataira, így a török együttmûködésre is, amely nem csak politikai, hanem gazdasági és turisztikai szempontból is jelentős lehet városunknak. Ígéretes kapcsolatokat alakítottunk ki szálloda iparban és turizmusban érdekelt üzletemberekkel. Nagykövet úr támogatásáról biztosított minket, amely nagyon fontos, hiszen eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a nagykövetek segítő közremûködése sikeresen előrelendíthetik a formálódó kapcsolatot.

Sakir Fakili nagykövet úr hosszú éveket élt Németországban, és tavaly november óta él Magyarországon a Török Köztársaság nagyköveteként.

Az amúgy Hévízen nyolc éjszakát eltöltő több mint 30 fős török női ökölvívó csapat 1 aranyéremmel és 4 ezüstéremmel és elmondásuk szerint nagyon pozitív élményekkel tért vissza hazájába.