MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hatvanasok hetvenkedtek

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Hévíz Város Önkormányzatával közösen „HETVENKEDŐ HATVANASOK” címmel játékos vetélkedővel egybekötött bûnmegelőzési délutánt szervezett a város térségében mûködő nyugdíjas szervezetek, klubok, otthonok részére a Bibó-gimnáziumban.

Ez a Hetvenkedő hatvanasok egy program sorozat, amelynek Hévíz az első állomása, egyben főpróbája volt.

A Bükiné Papp Zsuzsanna rendőr őrnagy vezette vetélkedőn összegyûlteket a házigazda és szervező önkormányzat nevében Rábai József környezetvédelemért felelős külsős alpolgármester köszöntötte, majd Prok József, a keszthelyi rendőr-főkapitányság vezetője és Bükiné Papp Zsuzsanna mondott beszédet.

Rábai József hangsúlyozta: a Hévíz örömmel mûködik közre bûnmegelőzést célzó rendezvények szervezésében és lebonyolításában. A város mint turizmusból élő település számára alapvetően fontos a rendőrséggel való együttmûködés, de az is, hogy polgárait megfelelően felkészítse a bûnmegelőzési feladatokra. Az önkormányzat lehetőségeihez mérten forrásokkal is támogatja a helyi rendőrőrs munkáját, a polgárőrség, a közterület-felügyelet megerősítése, a közbiztonsági bizottság létrehozása és munkája szintén az együttmûködést segíti. A külsős alpolgármester szólt a kamerarendszer, a rendőrség állományának megerősítéséről, valamint a kerékpáros rendőrök első, nyári bevetésének tapasztalatairól is.

A köszöntők ideje alatt aztán megtörtént a baj: valaki elvitte Bükiné Papp Zsuzsa táskáját. No, megijedni nem kell szerencsére, a helyzetet csak imitálták, azzal a céllal, hogy az első feladatot máris ki lehessen adni. Ez pedig az volt, hogy a csapatoknak személyleírást kellett adni arról, aki elemelte a táskát.

A feladatok között szerepelt tesztkitöltés, szituációs feladatok megoldása, de több értékes előadás is. Tóth László rendőr százados a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bûnmegelőzési Osztálya részéről, Kamondi Attila a Személy- és Magánnyomozói Szakmai Kamara Zala Megyei Szervezetének részéről tartott előadást, a Zala Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata Áldozatsegítő Osztályának képviselője, Csizmazia Péterné Fazekas Gizella, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól Baráthné Sarkadi Ildikó beszélt a bûnmegelőzés lehetőségeiről, a nyugdíjasokra háruló „feladatokról”.

A legtöbb pontot a  cserszegtomaji csapat tagjai gyûjtötték, ők Hévíz Város Önkormányzatának felajánlásában a hévízi Hotel Aquamarinba érvényes kombinált gyógyfürdő és szauna-belépőket nyertek, valamint képviselhetik a régiót a 2012-ben megrendezendő megyei döntőn.

Nézze meg galériánkat!

 

Cimkék

köszöntõ