MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévíz (gyógy)tapasztalaira számítanak

A Külügyminisztérium koordinálásával, dr. Horváth Viktória külgazdasági kezdeményezésekért felelős nagykövet kíséretében a kínai Csungking város delegációja érkezett Hévízre.

A befektetőkből, polgármesterekből, turisztikai és gazdasági területek szakmai képviselőiből álló küldöttséget Papp Gábor polgármester fogadta a Városházán.

A kínai fél korábbi, a két ország között történt találkozók során már többször megerősítette, hogy hazánkra elsőrendû partnerként tekintenek az Európai Unióban, Magyarország és a dinamikusan fejlődő délnyugat-kínai régió kapcsolatainak fejlesztése kiemelt célja a helyi kormányzatnak, ennek szellemében kívánnak kapcsolatokat kiépíteni.

Csungking Hévízre természetesen elsősorban turisztikai és befektetési szempontból számít. A találkozón elhangzott: a kínai város rengeteg gyógy-forrással rendelkezik, az ezekben rejlő lehetőségek kiaknázásában Hévíz szakmai tapasztalataira számítanának, fejlesztéseikhez az itteni példákat is felhasználnák.

Papp Gábor polgármester elmondta: a párbeszéd novemberben folytatódik, a delegációban részt vevő befektetők ugyanis ismét Hévízre látogatnak.