MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévíz határon átnyúló pályázat keretében Belgrádban

Belgrádban tartózkodott Hévíz hivatalos küldöttsége a közelmúltban.

A belgrádi találkozó az EU3doms projekt nyitó konferenciája volt, mely Európa jövőjét, az Európai Unió alapvető szabadságjogainak alakulását kívánja megvitatni nemzetközi párbeszéd keretében. A konferencián az önkormányzat 3 fős delegációját Fisli István bizottsági elnök vezette.

A résztvevők több szempontból is közvetlenül érintették a résztvevő régiók polgárainak életét, ezáltal tudatosítva lehetőségeiket az őket érintő politikák formálására. A projekt megvalósításához szükséges anyagi forrásokat teljes mértékben a pályázatban elnyert összegből finanszírozta Hévíz. A pályázat a gyakorlati megvalósítás során különböző módszerek segítségével – kiállítások, versenyek, flash-mobok, élőkönyvtárak, EU modellek, vagy sikeres történetek megosztása által – jut el a szélesebb közönséghez és nyújt egyfajta fórumot a vitára az európai polgárok számára, hogy kifejtsék véleményüket, és hogy kiemeljék a döntéshozatalban való részvételük jelentőségét. A belgrádi konferencia részeként például fotó kiállítás nyílt, a munkákat a hévízi önkormányzat felhívására lehetett elkészíteni, a beérkezett legjobb pályamûvek kerültek a széles közönség elé. A fotópályázat során az alkotók azokra a kérdésekre keresték a választ a vizuális eszközök segítségével, mint hogy „nit jelentenek Neked az EU szabadságai”,  „hogyan élheted meg a személyek szabad mozgását, hogyan profitálhatsz az áruk szabad mozgásából, mond-e Neked bármit a tőke és a szolgáltatások szabad mozgása”. Az Uniós Szabadságok Napja rendezvénysorozat májusban Csíkszeredán folytatódik, a helyszínek között szerepel a továbbiakban Nis, Hévíz, Újvidék, Lendva, Kismarton.

A polgárok véleményének összegyûjtése online kérdőívek segítségével történik majd, melyek rövid összefoglalók formájában nyújtanak háttéranyagot az eseményekhez. Minden egyes találkozó kimeneteként politikai ajánlások fogalmazódnak meg a polgárok részvételével.  Az ajánlásokat egy végső kiadványban összegzik, amelynek bemutatására a szakértők, illetve nemzeti és uniós döntéshozók részvételével egybekötött záró konferencián kerül sor. A zárókonferencia célja, hogy felhívja a figyelmet a négy szabadságelv fontosságára, a főbb kihívásokra, melyekre egyúttal lehetséges megoldásokat kínál fel.