Hírek, Aktualitások

« vissza a rovat híreihez

Hévíz sok tapasztalt idős korúra számíthat

2018. október 01.

Az Idősek Világnapja alkalmából településünk szépkorúit ünnepelte tegnap városunk.

A meghívottakat a sportcsarnokban tartott ünnepségen Kepli József János alpolgármester köszöntötte.
„Öleljük hát szívünkre az öregséget, és szeressük, mert tele van gyönyörűséggel, ha élni tudunk vele… Minden élvezet a végére halasztja azt, ami a legkellemesebb benne" - idézte az ókor filozófus, Seneca szavait beszédében.
- Az öregedés természetes folyamat, amely, még ha nehéz is, de nem tragédia. Meg lehet szépíteni, hogy ne kelljen tőle félni, és erre utalnak a filozófus szavai is. Kutatások bizonyítják: idős korban teljesednek ki az emberek. Rendelkeznek már azzal a bölcsességgel, derűlátással, élettapasztalattal, ami segít sok mindent elengedni, még több mindent felülről szemlélni, kiteljesedni a mindennapokban. Az is bizonyított, hogy hatvan év felett érnek erejük teljébe a tudósok, az egyetemi oktatók, de bármely szakma igényt tarthat a tapasztalt szakemberekre.
Úgy gondolom, Hévíz ebben a tekintetben szerencsés város, sok tapasztalt szakember munkájára támaszkodhatunk, melyet ezúton is szívből köszönünk. Mi, városvezetők is igyekszünk sokat tenni azért, hogy az itt élő, itt dolgozó és családot alapító polgárokból a hosszú, dolgos életpálya után nyugdíjas éveit is itt élő, megbecsült időskorú polgár válhasson. Ehhez figyelem, törődés, tisztelet kell a városvezetés felől. Bízom benne, hogy ezt a figyelmet, törődő tiszteletet megtapasztalhatták részünkről és a jövőben is igyekszünk mindent megtenni azért, hogy Önök itt, ebben a városban jól érezzék magukat.
Hamarosan megépül a város fő utcája, hozzáfoghatunk a Schulhof sétány megújításához, a tó melletti Festetics-sétány kialakításához. Továbbra is támogatjuk a klubok, művészeti csoportok működését, melyeknek Önök közül is sokan tagjai. Figyelmet fordítunk az egészségügyi ellátás feltételeinek korszerűsítésére, a rászorulók támogatására, a szociális intézmények feltételeinek javítására.
A magunk részéről ezekkel, valamint a mai délutánnal kívánjuk jelezni, mutatni, hogy Önök fontosak számunkra" - mondta Kepli József János.
A szépkorúakat a köszönt szavak mellett vidám műsorral is köszöntötték, melyen Udvarhelyi Boglárka és Kautzky Armand lépett fel. Az est jó hangulatú vacsorával zárult.

Címkék:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

eseménynaptár

<< 2018. október >>
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234