MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

IDEGENFORGALMI ADÓ FELHÍVÁS SZÁLLÁSADÓK RÉSZÉRE

 

A folyamatosan történő  idei idegenforgalmi adóellenőrzések tapasztalatai alapján az alábbiakra hívjuk fel a Szállásadók figyelmét:

Az idegenforgalmi adó beszedésre kötelezettek bejelentési, nyilvántartás vezetési kötelezettségéről szóló 15/2010. (VI.30.) számú önkormányzati rendelet 4.§ (2) bekezdése rögzíti, hogy a vendégkönyvbe a vendég érkezésekor haladéktalanul fel kell jegyezni a vendég nevét, valamint az érkezés időpontját.

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény előírása alapján az adóbeszedésre kötelezett szállásadónak az általa beszedett helyi adót a tárgyhónapot követő hó 15-éig az önkormányzat adóbeszedési számlájára 11749039-15432429-03090000 kell befizetni és arról ezen határidőben bevallást is be kell nyújtani. A szabályos szállásadói magatartáshoz a befizetés és bevallás is szükséges. A bevallás nyomtatvány letölthető a http:/onkormanyzat.heviz.hu (e-közigazgatás/e-ügyintézés/adó és pénzügyek/idegenforgalmi adó ügy/idegenforgalmi adóbevallás) honlapról, illetve a Polgármesteri Hivatal portájáról is beszerezhető.

Mulasztási bírság kiszabására kerül sor azon szállásadó terhére, aki bejelentési, nyilvántartás vezetési kötelezettségét nem teljesíti. Magánszemély adózó 200 ezer forintig, más adózó 500 ezer forint összegig terjedő mulasztási bírsággal sújtható.

Kérem a jogszabályban rögzített kötelezettségüknek szíveskedjenek eleget tenni.

 

Hévízi Polgármesteri Hivatal