MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Imádságból, dalból építettek otthont az árváknak

Hévíz volt az egyik állomása Böjte Csaba ez évi missziós körútjának, melynek célja az adománygyûjtés árva, vagy rossz helyzetben lévő gyermekek részére.

A Szent Lélek templomban az óriási hőség dacára sok százan vártak Csaba testvérre és a Magyar Örökség-díjas marosszéki Kodály Zoltán gyermekkarra. Sokaknak adatott meg az a lehetőség is, hogy fogadják Csaba testvér áldását. A szentmisén részt vett dr. Márfi Gyula érsek és Kiss László esperes is.  

 

  • Nagy nagy örömmel jöttünk Hévízre, sokszor hívott a plébános úr, jó, hogy itt lehetünk. Árva gyermekeinknek, énekkarosainknak szerettünk volna építeni egy otthont. Hamar kiderült, hogy olyan házra, ami az éneket, a jókedvet szolgálná, nincsenek pályázatok. Ekkor javasoltam, hogy építsük meg énekből, imából, jókedvből, gyermeki vidámságból. „Menjünk körútra, majd én prédikálok, ti énekeltek, és, ha a plébános urak ideadják a perselypénzt, bízom benne, összejön a szükséges összeg” – ezt mondtam nekik, hitték is, nem is - elevenítette fel a szerzetes a missziós körút kezdeteit. - Most már a harmadik éve, hogy megtesszük ezt a körutat, mindig 8-10 napig tart, hál’ Istennek nagyon sokan eljönnek és sokan megajándékozzák a gyermekeket. Boldog vagyok, mert most már én hívhatom meg a hévízieket, hogy jövő nyáron együtt szenteljük fel ezt az imádságból, énekből épült kis otthont Szovátán. Mert az otthon felépült, s minden további adomány árva gyermekeinket szolgálja.

 

 

 

Kiss László esperes úgy fogalmazott: Hévíz életében a szerzetes és énekkarának látogatása óriási jelentőségû.

  • Az atya harmadik alkalommal jár városunkban. Nyolc évvel ezelőtt hívtam először ide őt lelki gyakorlatra, amit telt ház előtt tartott. Akkor a templomi adományokat az ő gyermekeinek a megsegítésére adtuk át. Az énekkar is már második alkalommal jár Hévízen, itt is a gyerekek megsegítésére fogadnak el adományokat. A környékről és Hévízről annak ellenére, hogy Keszthelyen, Sümegen, sőt Zalakaroson is felléptek már, eléggé megmozgatta a lakosságot és az itt lévő vendégeket is a prédikáció és a kórus fellépésének híre. Az atya szavainak súlya van.

S hogy mi mindenről mesélt Böjte Csaba? Az árvácskákról, akikre mérhetetlenül büszke. A kis énekesek Párizsból és Bécsből is első díjjal távoztak a kórusok megmérettetéséről.  Csaba testvér hiszi: a rosszkedvtől soha nem változik meg a világ. A vidámság, a jókedv, a szeret az igazi gyógyító erő. S egyedül Isten az, aki minket meg tud vigasztalni, aki magához tud ölelni.