MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Interaktív előadásokkal motiválták a diákokat

Mozgalmasan zajlanak a Közlekedj ÖKO-san! rendezvény programjai. A hét végén ügyességi versenyek, rendőr- és tûzoltó bemutatók, ÖKO-játszósziget várta a közönséget. Az események tegnap a Bibó-gimnáziumban folytatódtak: a diákokat előbb Katus Attila aerobic világbajnok mozgatta meg, majd a hévízi rendőrőrs kollégái tartottak interaktív előadást a kerékpáros és motoros közlekedés veszélyeiről, valamint a biztonságos közlekedésről.

és motoros közlekedés veszélyeiről, valamint a biztonságos közlekedésről.

Ez így, leírva, talán még unalmasnak is tûnhet, de a gimisek (és a mellékelt fotók) bizonyíthatják a leginkább, hogy közel sem volt az. A diákokat kellőképpen motiválta Katus Attila, aki az egészséges életmód előnyeiről, a külön fiúknak és lányoknak szóló, a mozgás, az étkezés komoly hibáiról, túlzásairól úgy tartott előadást, hogy közben a jelenlévőket komoly edzésre is bírta. Az edzés valóban komoly volt, az előadás viszont humoros, így a hasizmokat is kellően átmozgatták a torna során.

A rendőrök bemutatója hasonlóan köteletlen körülmények között zajlott: a diákok közvetlen közelről szemlélhették meg és próbálhatták ki a rendőrmotort, ezen keresztül sok mindent megtudhattak a nagymotoros közlekedés „napos” és „árnyékos” oldaláról, a motorok valódi erejéről, az irányíthatóság (vagy épp irányíthatatlanság) és a sebesség veszélyeiről. Soka jegyezték meg a végén: lehet, hogy egyelőre mégsem nagymotorban gondolkodnak, ha motoros közlekedésről esik szó.

A Közlekedj ÖKO-san! rendezvényei ma az óvodákban folytatódnak, ahol a kicsiket játszószigettel, bábelőadással várják.

Szerdán az edzőpálya ad helyet a lovaglásnak, íjászati bemutatóknak és az ügyességi sorversenyeknek, a programsor csütörtökön, a Városháza téren zárul.

Nézze meg galériánkat!

 

Cimkék

EGÉSZSÉG sportolás