MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Játékos bűnmegelőzési vetélkedő megyei döntője Hévízen

Hévízen tartotta megyei döntőjét a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a „Hetvenkedő hatvanasok” címû vetélkedőjének.

A Generációk biztonsága – Hetvenkedő hatvanasok újragondolva elnevezésû rendezvény ez évben a megye hat járásában mozgatta meg az idősebb korosztályt, a hévízi döntőbe a legjobb csapatok jutottak be.

 

 

 

 

A rendezvényt megnyitó dr. Sipos Gyula, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta: Zala megye országos viszonylatban a negyedik legbiztonságosabb megye. Kollégáival azonban arra törekednek, hogy e rangsorban Zala még előbbre kerülhessen. A Hetvenkedő hatvanasok címet viselő rendezvény is épp ezt a célt szolgálja, ugyanis a bûnmegelőzés egyik legfontosabb követelménye a magunkra és az egymásra figyelés. Mivel ez leginkább az idősebb korosztályt érinti (ők a leggyakoribb és talán a legkiszolgáltatottabb elszenvedői a bûncselekményeknek), fontosnak tartották az idősek figyelem felhívását, és azt, hogy szituációs gyakorlatok segítségével készítsék fel őket váratlan helyzetekre.

 

A csapattagok között a fiatal korosztály képviselői is helyet kaptak azonban, hogy ők is megtapasztalhassák, miként tudnak segíteni egymásnak és az időseknek.

A Hévízen vetélkedő öt csapat közül végül a Cserszegtomaji Aranykorúak Nyugdíjas Klub végzett az első helyen. A csapatok munkáját figyelemmel kísérte Garamvölgyi László, a Nemzeti Bûnmegelőzési Tanács tagja, dr. Sipos Gyula Zala Megyei Rendőrfőkapitány és Horváth István Keszthelyi Rendőrkapitány.