MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Karácsony készül Hévízen

Felállították Hévíz karácsonyfáját idén is a Festetics téren.

A fa, melynek felállítása a GAMESZ feladata, minden évben igazi látványosság csodaszép díszítésével. Általában a város lakóinak felajánlásaiból választanak, idén Borosán István, Kossuth utcai lakos felajánlott fenyőfáját választották Hévíz karácsonyfájának.

A karácsonyfa mellett idén egy csodaszép hévízi Betlehem is várja a gyerekeket, felnőtteket az ünnepi időszakban.

  • Hévízen nagyon szép, most már hagyománnyá vált adventi és karácsonyi programjaink vannak. – mondja Papp Gábor polgármester. - A történelmi egyházak közremûködésével közösen gyújtjuk meg az adventi koszorú gyertyáit, ünnepi fénydíszbe öltözik a város, felállítjuk a város karácsonyfáját, és a Mikulás minden évben jégpályát hoz a gyerekeknek. Mindemellett a Hévízi Mûvelődési Központ is színvonalas programokkal várja a város lakóit és vendégeit, megnyílik az adventi vásárunk is. Az egész város a karácsonyra készül.

 

Ebből a hangulatból és készülődésből már csak a Betlehem hiányzott, amely azt hivatott jelezni, hogy miért is készülődünk ennyire négy héten át.

  • Közös munka eredménye, hogy idén már Betlehemet is tudunk állítani a belvárosban. Néhány héttel ezelőtt jött az ötlet, hogy szeretném a várost ezzel megajándékozni, nem volt sok időnk a feladatara. A Polgármesteri Hivatal munkatársa, Zoób Mihány tervezte a betlehemi istállót, a GAMESZ munkatársai pedig a kivitelezést vállalták. A szobrokat a polgármesteri keretem terhére magam vettem Budapesten. Mondhatni, külsős segítséget nem vett igénybe az Önkormányzat, habár Kiss László esperes úr véleményét azért kikértük. Köszönöm minden kollégámnak, aki részt vett ebben a szép munkában. Az eredmény nagyon szép lett, remélem, hogy az új Betlehem minden hévízi megelégedésére sokáig járul hozzá majd a hévízi karácsonyi hangulathoz.