MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Ki csókolta meg Hópihét, a lánymalacot?

Első alkalommal rendeztek külön versenyt a bábokra írt mûveknek a XIX. Magyar Drámaíró Versenyen.

A békéscsabai költői versengésen Szálinger Balázs költő, drámaíró, a Hévíz címû mûvészeti folyóirat szerkesztője a Hópihe csókja címû bábjátékával elnyerte az első díjat a Tarján Tamás vezette szakmai zsûritől, s ő vihette haza a debreceni Deszka fesztivál zsûrijének különdíját is. 

 

 

- Este 8-kor kaptuk a témát (ez a 4-es metró volt); el kellett vonulni egy szobába, ahol az írással foglalkoztunk – árulta el a verseny részleteiről Szálinger Balázs.

 

Némi motivációt jelentett az a zsák édesség, melyet a bábszínháztól kaptak, s kezdődhetett a szellemi munka.

 

- Hajnali 3-ig bírtam az írást, nem fejeztem be ugyan a darabot, de lefeküdtem, 6-kor azonban ébresztettem magam, s „kipihenten” sikerült is egy óra alatt befejezni.

 

A színdarab témájáról Szálinger Balázs elmondta: malacokról szól, akik metróalagutat ásnak. A Hópihe nevû lánymalacot valaki megcsókolja a sötétben, a tettet azonban az illető nem vallja be. Hópihe békává változik ettől a csóktól, és ezt a bonyodalmat, valahogy meg kell oldani úgy, hogy közben az alagutat is ki kell ásni reggelre.

 

 

 

 

Dióhéjban tehát ennyi a történet. A színjátékot helyi és kecskeméti bábszínészekből álló csapat azon melegében színpadra is állította, a rendező a nagyon fiatal Hoffer Károly volt, aki a Budapest Bábszínházban menő Fehérlófia címû Szálinger-darabban mint színész és zenész szerepel. A szöveg sokat változott a próbák alatt, így egy valóban színpadképes változat született, melyet a zsûri is nagyra értékelt.