MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Kolozsváron a Hévíz

Fél év alatt két határon túli helyszínen is bemutatkozott a Hévíz irodalmi folyóirat. Márciusban a Pozsonyi Magyar Intézetbe hívták, a napokban pedig a Kolozsvári Magyar Napok programjában kapott helyet a folyóirat estje.
A Cserna-Szabó András és Szálinger Balázs szerkesztette folyóirat az elmúlt két és fél évben a korábbinál több határon túli szerzőt vont be a munkába, így természetes, hogy egyre több helyen kezdik ismerni az országhatárokon túl is. Ezúttal az Erdélyi Magyar Írók Ligája meghívására ment Kolozsvárra a két szerkesztő.
A beszélgetést Király Zoltán, a legnagyobb erdélyi írószervezet ügyvezető elnöke (maga is Hévíz-szerző) vezette. Szóba kerültek a szerkesztési elvek, a folyóiratnak az irodalmi életben betöltött régiós és generációs szerepe, az irodalmi magazin fogalma.
Az esten még az előző, nyár elején megjelent lapszám került bemutatásra, mivel az aktuális, nyári-őszi összevont duplaszám az est előtti nap ment nyomdába. Ennek megjelenése augusztus utolsó napjaira várható, és mind Hévízen, mind Budapesten bemutatásra kerül még szeptember folyamán.