MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Könyvvel is tisztelegnek a reformáció ünnepe előtt

A reformációs emlékév zárásaként az önkormányzat könyvet adott ki, melynek bemutatójára a református felekezetek képviselőit és a sajtó munkatársait is meghívták.

Az „Alámerül, de el nem süllyed… Reformáció 500” címû könyv a májusi, a hévízi reformációs emlékévet megnyitó konferencia előadásainak anyagait tartalmazza magyar és német nyelven, szerzői tehát maguk az előadók, a kötet szerkesztője Szálinger Balázs.

Méltó módon emlékezett meg városunk a reformáció 500. évfordulójáról – jelezte a sajtótájékoztatón Papp Gábor polgármester. - A nyitó konferencián túl Reformáció 500 címmel kiállítást rendeztünk a Belvárosi Múzeumban, majd Lovász Irén koncert várta az ünneplőket a protestáns templomunkban.

Az iskolai őszi szünet előtti utolsó tanítási napon az általános iskola felső tagozatos diákjait mozgattuk meg, akik egy városi kincskeresésben vettek részt, s a program a Kávészünet zenekar koncertjével zárult.

A polgármester rámutatott: Hévízen mindig is élénk és színes felekezeti élet folyt.

  • Önálló református gyülekezetünk van, Péntekné Vizkeleti Márta lelkészasszony vezetésével, és az evangélikus közösség is rendszeresen tart istentisztelet a protestáns templomunkban, Honthegyi Zsolt lelkész úr vezetésével. Mindemellett tekintettel a német ajkú lakóinkra és vendégeinkre, a Német Evangélikus Egyház is saját lelkészt küld kétéves váltásban városunkba, jelenleg Heiderose Gärtner-Schultz lelkészasszony személyében. Köszönettel tartozom a Német Evangélikus Egyháznak a közel 4000 eurós anyagi támogatásáért, a hévízi református és evangélikus egyházaknak, a Festetics György Mûvelődési Központ, az Illyés Gyula Általános Iskola tanárainak a Polgármesteri Hivatal munkatársainak, hogy munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy méltó módon megünnepelhettük városunkban a reformáció 500. évfordulóját. Az emlékévet a református gyülekezet faültetéssel és emléktábla leleplezésével zárja ma.