MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Közmeghallgatást tartott az önkormányzat

Törvényi kötelezettségének eleget téve közmeghallgatást hívott össze december 19-re az önkormányzat.

A fórumon a helyi lakosok a köz érdeklődésére is számot tartó kérdéseket, problémákat vethettek fel.

Több felszólaló dicsérettel illette a Széchenyi utcai beruházást, kiemelten szóltak a GAMESZ munkatársai által végzett növénytelepítési munkákról. Kérdésként vetődött fel más utcák, így a Zrínyi, a Babócsay, a Balassi utcák rendbe tétele, melyekkel kapcsolatosan Papp Gábor polgármester folyamatos, ütemezett munkálatokat ígért, de – mint hangsúlyozta – konkrét dátumokat felelősen kijelenteni ez ügyben sem tudnak.

Problémaként vetődött fel a drónok használatáank kérdése, kiemelten a tófürdő területére vonatkozóan. A polgármester rámutatott: a drónhasználatot komoly szabályokhoz, engedélyekhez kötik, melyeket a légügyi hatóságok adnak ki;ha valaki aggályosnak találja a drónok használatát, bejelentéssel élhet, melyet kivizsgálnak.

Kérdés érkezett a Kölcsey utcai árok rendbe tételére vonatkozóan is, itt a polgármester az autóbusz pályaudvar projekt megvalósításához kapcsolódó rendezést ígért, mely a jövő év végén kezdődhet meg.

Papp Gábor tájékoztatott a hamarosan induló beruházásokról, így a Festetics és Schulhof sétány megújításáról, a piac átalakításáról, az autóbusz pályaudvar rendezéséről, sportcsarnok építéséről, a Hosszúföldeken megvalósuló napelemparkról, illetve a jövőre induló gyógyhely-fejlesztési projektről, a folyamatban lévő beruházások között pedig a nagyparkoló építését mutatta be.