MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Lendvával karöltve

A Hévíz-Balaton Airport lehetőségeinek kihasználásáról, kulturális és turisztikai együttmûködés formáiról tárgyalt Lendván Papp Gábor hévízi polgármester a közelmúltban.

A kapcsolatfelvétel a szlovén várossal nem véletlen, hiszen egy elnyert közös pályázat kapcsán a két város már együtt dolgozik.

Az Európa a Polgárokért program Városok hálózatának 2016-os felhívása keretében nyújtotta be Lendva, Hévíz, Csíkszereda és Belgrád a Vita a négy uniós szabadság jövőjéről pályázatát, mellyel a további együttmûködést is megalapozták az érintettek.

A pályázat tényleges munkái novemberben kezdődnek, Hévízre vonatkozóan a szolgáltatás szabadságát, a tőke (külföldi piacokon való megjelenés) és a polgárok szabad mozgásának lehetőségeit elemzik majd.

Az előkészületek már elkezdődtek, a közös munka apropóján invitálta tárgyalásra Papp Gábor polgármester Anton Blazek lendvai polgármester és Horváth Ferenc alpolgármester.

A munkamegbeszélés mellett volt szó arról, hogy Lendva turisztikai céljaiban miként tudná hasznosítani a Hévíz-Balaton Airportot, illetve a két város e területen, valamint kulturális témákban hogyan tudja a jövőben együtt dolgozni.

Hévíz meghívást kapott a jövő év augusztusában Lendvában szervezni kívánt  turisztikai témájú konferenciára, illetve az aköré szervezett kulturális programokon való részvételre.