MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Lengyel kapcsolaterősítés

Testérvárosi együttmûködés szándékával kereste meg Hévíz városát a lengyelországi Ustrzyki Dolne.

Az ukrán határhoz közeli kárpátaljai lengyel kisváros vezetése meghívásának eleget téve a közelmúltban Papp Gábor polgármester, Kepli József János alpolgármester és Kránitz Judit kabinet ügyintéző Ustrzyki Dolneba látogatott, ahol a küldöttséget Bartosz Romowicz polgármester, Katarzyna Seku³a, alpolgármester, Bogdan Ferenc és Andrzej Steciuk jegyző és aljegyző, valamint Jacek £eszega turisztikai irodavezető fogadták.

A lengyelek elmondták: elsősorban a turizmusban szerzett tapasztalatok és kimagasló eredmények miatt figyeltek fel Hévízre, illetve ezen a téren szeretnének szoros együttmûködést a várossal, ugyanakkor nagy hangsúlyt kapott a két ország közötti történelmi kapcsolat is.

  • Ahogyan a közelmúltban Orbán Viktor miniszterelnök is fogalmazott: a lengyel és a magyar nép között több évszázados történelmi szövetség létezik, melyet vendéglátóink is folyamatosan hangsúlyoztak – jegyezte meg a látogatás kapcsán Papp Gábor polgármester. – Mindezeken túl viszont Hévíz turisztikai tapasztalataira, együttmûködésére is számítanának. Nekünk, Hévíznek is fontos a lengyel kapcsolat, hiszen a lengyelországi piacok felkutatásában komoly segítségre számíthatnánk egy jól mûködő kapcsolat során.

A hévízi küldöttség részt vett a lengyel kisváros városi ünnepségén, látogatást tett a közeli Hotel Ar³amów négycsillagos szállodakomplexumban is. Megtekintették a  Bieszczady Nemzeti Parkot, valamint a Malomipar és a Vidék Múzeumot és a Bieszczady Turizmus és Promóciós Központot valamint számos turisztikai szolgáltatóval is találkoztak.  

  • A képviselő-testület elé terjesztjük egy testvérvárosi kapcsolat létesítésének lehetőségét. Az erről szóló szándéknyilatkozatot ott tartózkodásunk során aláírtuk. Amennyiben a testület pozitív döntést hoz, konkrét tárgyalások is indulhatnak a két város között, illetve elképzelhetőnek tartom, hogy az eredményes együttmûködés érdekében Lengyelországba is nevezzünk ki turisztikai nagykövetet, hiszen a már meglévők mûködése is igen pozitív eredményeket tud felmutatni – mondta Papp Gábor.