MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Megújultak a fürdőszobák

Hárommillió forintból felújítottak és akadálymentessé tettek tíz fürdőszobát a Honvéd utcai idősek otthonában.

Mint Varga András, a Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény (TASZII) vezetője elmondta, a beruházást a lakók, a hozzátartozók és a dolgozók is szorgalmazták, mert korábban a magas zuhanytálcák megnehezítették az idős emberek tisztálkodását.

- Kezdeményezésünk nyitott fülekre talált a fenntartó önkormányzatnál – fogalmazott az intézményvezető -, s a fejlesztés költségét már év elején betervezték költségvetésünkbe. A fürdőszobák most már enyhén lejtős, de sík felületûek, összefolyós rendszerrel, a burkolatok pedig még vizesen is csúszásmentesek.

Ennek köszönhetően ma már többen, akik korábban csak segítséggel tudták használni a fürdőket, önállóan tusolnak, tisztálkodnak.

A nyár, mint azt Varga András elmondta, érzékeny időszak a TASZII-ban, hiszen az idősek szervezetét megviseli a kánikula. Éppen ezért fokozottan figyelnek például a megfelelő folyadékbevitelre, s elsősorban esti programokat szerveznek nekik. Elindul például a nyáresti filmklub az intézményben, akinek pedig kedve van, moziba is mehet. Volt olyan lakó például, aki ezt megelőzően 40-50 éve járt utoljára filmszínházban…

Forrás – Varga Lívia