Hírek, Aktualitások

« vissza a rovat híreihez

Megyei sportnapot tartottak

2011. szeptember 19.

Hévíz volt a helyszíne a megyei sportnapnak, amely hagyományteremtő szándékkal jött létre, immár kilencedik éve hívják mozogni, sportolni a megye lakosait.
Hévíz volt a helyszíne a megyei sportnapnak, amely hagyományteremtő szándékkal jött létre, immár kilencedik éve hívják mozogni, sportolni a megye lakosait.

Minden évben más helyszínre látogat el a sportnap. A cél az egészséges, mozgásban gazdag életmód iránti igény felkeltése versenyek, vetélkedők és bemutatók szervezésével.
Manninger Jenő, megyei elnök elmondta, hogy fontos a sport a megye életében, ezért is szükséges ilyen rendezvényeket szervezni, amelynek sikerét bizonyítja, hogy több százan jöttek el, hogy együtt mozogjanak. A megye elsősorban a diáksportot támogatja, a jövőben főként szervezési feladatokat lát majd el, olyan rendezvényeket hív életre, amelyek felhívják a figyelmet a sportra, a tömegsportra.
 
Kámán Ferenc, a Zala Megyei Közgyűlési Hivatal vezető főtanácsosa elmondta, hogy 14 sportágban próbálhatták ki magukat az érdeklődők 2 helyszínen, a sporttelepen és annak környékén, valamint a Bibó-gimnáziumban. A 18 év felettiek versenyezhettek is, de különböző sportbemutatók is várták a megjelenteket. Egyebek mellett atlétika, lövészet, labdarúgás, tenisz, asztalitenisz, sakk és streetball szerepelt a kínálatban.

Papp Gábor, a házigazda önkormányzat nevében hangsúlyozta: a megyei sportnap kiválóan illeszkedik az új városvezetés sporttal, egészséges életmóddal kapcsolatos vállalásaihoz, ezért örömmel tettek eleget a megye felkérésének, és vállalták a házigazda szerepét.

Hévízen a hét folyamán egyéb, a sporthoz is kapcsolódó rendezvények kaptak helyet a városi programkínálatban a Közlekedj ÖKO-san! elnevezésű rendezvény keretében.

 

Címkék: sport, sportolás
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

eseménynaptár

<< 2018. szeptember >>
H K SZ CS P SZO V
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930