Hírek, Aktualitások

« vissza a rovat híreihez

Mindenkinek jár egy jó tanár" - Elismeréseket, díszdiplomákat adtak át a hévízi pedagógusnapon

2017. június 02.

"Azt mondják, mindenkinek jár, hogy egyszer az életben találkozzon egy igazán jó pedagógussal. Én úgy gondolom, Hévíz ezen a téren sem szégyenkezik."

Erről is szólt az önkormányzat pedagógusnapi ünnepségén Papp Gábor. A polgármester a városháza dísztermében több mint húsz elismerést adott át a Hévízen dolgozó tanároknak, óvodapedagógusoknak, négyen pedig díszdiplomát vehetettek át - Venczel Angyalka arany, Magda Tiborné és Bittó Józsefné gyémánt, Takács Károlyné rubin "színűt".Az ünnepségen Hévíz Város Közoktatásáért díjban 16 pedagógus részesült. Az Év Tanára az Illyés Gyula Általános Iskolában Porkoláb Annamária, a Bibó István Gimnáziumban pedig Szivósné Terbe Márta lett. Minőségi Munkáért Díjat három óvodapedagógus vehetett át, s a polgármester a Brunszvik Teréz Óvoda több nyugdíjba vonuló dolgozóját is köszöntötte. Papp Gábor beszédében leszögezte: kevés olyan szakma van, amely során az ember ennyire közeli kapcsolatba kerülhet a családokkal.

A lelkész és az orvos mellett a pedagógus az, aki leginkább része egy számára idegen család életének, dolgozzon akár óvodában vagy iskolában.- Nem könnyű az önök hivatása, a kimagasló tudás és erkölcsi tartás mellett szükséges a tapintat és a tisztelet is, mi, szülők pedig olyan sokat várunk el önöktől. Ezt ne vegyék tőlünk zokon, hiszen a legdrágábbat, a gyermekeinket, a jövőnket bízzuk önökre - hangsúlyozta a városvezető, hozzátéve: reméli, a kihívások senkit nem tántorítanak el ettől a szép hivatástól.

- Társadalmi szempontból kiemelkedően fontos munkát végeznek. Egy-egy jó pedagógus akár egy egész életutat meg tud határozni.A rendezvény második felében a város ajándékaként Szemerédi Bernadett és Széplaky Géza színművész műsorát tekintették meg az ünnepeltek.

Varga Lívia

Címkék:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

eseménynaptár

<< 2018. szeptember >>
H K SZ CS P SZO V
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930