MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Misztikus hétvége izgalmas programokkal (GALÉRIA)

Misztikus, izgalmas, babonás, hátborzongató – Szent Iván éjjeléről ez juthat eszünkbe. A nyári napforduló idejét számos helyen ünneplik meg. Hévízen idén először rendeztek a városban háromnapos ünnepet Szent Iván napjához kapcsolódóan.
Nézze meg galériánkat!
Nézze meg galériánkat!

Mivel e naphoz kötjük a nyári napforduló idejét, a hévízi programelemek között is fontos helyet foglalt el a tûzzel kapcsolatos rendezvény: Szent Iván éjjelén a Magma Tûzszínház tûzzsonglőrei szórakoztatták a nagyérdemût, mellyel kicsit megidézték azt a régi hagyományt is, mely szerint e nap a fény, a Nap diadalának ünnepe. A tûzgyújtással régen az emberek a Napot kívánták segíteni a sötétséggel vívott küzdelmében, a tûz fényének erejével az ártó szellemeket igyekeztek messzire ûzni.

Mivel ez a nap, ez az éjszaka a félelmek éjszakája is, Hévízen is borzolták a kedélyeket: a borzongásra vágyóknak dermesztő filmet vetítettek, a témában nagy klasszikusnak számító Hitchcock Forgószél címû filmjét Réz András filmesztéta „magyarázta”.

S miután Szent Iván éjszakája a varázslatoktól, praktikáktól sem esik messze – számos varázslatot vetettek be ilyenkor az egészség megőrzésével, a párkapcsolatokkal, szerelemmel, termékenységgel kapcsolatban – a Deák téren is lehetett jósoltatni tenyérből, kártyával, sorsot elemeztetni, egyszóval: bemutatkozott az ezoterikus világ is.  A „jósok” előtt kígyózó sorok jelezték: az emberek ma is fogékonyak a misztikumra.

A párkapcsolatokról Soma Mamagésa beszélt a hallgatóknak, de még a gyerekeket is tündérvilágba kalauzolták ezen a hétvégén a szervezők: a Pillangóvarázs címû gólyalábas mesejáték a kisebbeknek mutatott egy másik, izgalmas világot.
A hétvége „félelmeit” kiválóan oldották a jó hangulatú koncertek: Rúzsa Magdi és Soma és zenekara fellépése ismét tömegeket vonzott és mozgatott meg.

A rendezvény minden programja ingyenes volt, a programok összeállításáról a Festetics György Mûvelődési Központ gondoskodott.

Cimkék

sztárvendég